Balears Vadevi
Calonge 1715, un vi amb memòria històrica

Al Migjorn de Mallorca, en el terme de Santanyí, una colla de “malalts de vi” fan elaboracions com la que avui us presentam: Calonge 1715. Amb la base d’operacions a la finca Son Alegre, recullen el raïm de distintes vinyes conrades en ecològic i biodinàmic estricte. Miquel Manresa ens descobrirà tot seguit els detalls d’un producció que pretén ser respectuosa i duradora.

“El vi Calonge 1715 és un cupatge de Merlot, Cabernet Sauvignon i Syrah a parts iguals i aquest en concret és de l’anyada 2016. “El dediquem a la memòria dels qui varen lluitar per l’independència i la llibertat l’any 1715 a la localitat de Calonge, quan una dotzena de calongins  juntament amb un centenar de felanitxers, varen lluitar per les nostres llegítimes llibertats”. Així de clar per començar.

Miquel Manresa ha presentat l’anyada 2016 del Calonge 1715/Cedida

 “És un vi que elaboram a partir del raïm que feim a les nostres vinyes certificades com ecològiques des de 2015. Intentam més que actuar a la terra, interactuar amb ella. Seguim els principis els de Masanobu Fukuoka: no llaurar, no utilitzar adobs ni fertilitzants industrials, no eliminar les “males” herbes ni emprar pesticides.

Es ver que si no llauram, les vinyes tenen un aspecte d’abandonades, però no el cert és que a més vegetació més biodiversitat, i avui en dia el que més necessita la natura és biodiversitat”.

El vi l’elaboren al celler que tenen a Calonge, Son Alegre Celler, on també hi ha una petita vinya de Giró Ros i Callet. La resta de vinyes són a la finca de Son Alegre, a Santanyí, on hi han plantades les varietats de Merlot, Syrah, Cabernet. I de varietats blanques Chardonnay, Malvasia, Giró Ros i Viognier Blanc. En total unes vuit hectàrees de vinya.

“No és el primer vi que feim, però som uns vinaters joves i des de l’any 2012 tenim els nostres vins al mercat. En feim un de negre El Vi 9 i el blanc  San Miquel, que és una col·aboracio amb l’escriptor Sebastià Adrover , que a publicat recentment el llibre ” 9.Diari de l’expedició santanyinera al voltant de Mallorca, 1899.”

Acostau-vos al celler i feis el tast amb els amics de Son Alegre/Cedida

Els que els vulgueu tastar, el vins de Son Alegre, haureu de cercar: “Per trobar els nostres vins haureu de venir al celler i anar a Manacor, a Dismavi, que són els nostres distribuïdors.

Com a maridatge, proposen tot tipus de carn vermella, xai, caça, arrossos de matançes, i també amb uns frits mallorquins o escaldums de matançes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa