Balears Vadevi
Camp Mallorquí se suma al segell de ‘Producte Cooperatiu’

En el marc del IX Congrés de Cooperatives Agroalimentàries que s’ha fet a Palma recentment s’ha promocionat la marca Producte cooperatiu que s’ha creat des d’aquesta organització per defensar davant el mercat els productes que fan i comercialitzen les cooperatives associades. L’acte va consistir amb una presentació del segell al qual ja s’han acollit distints productes i una degustació de tapes elaborades amb productes de cooperatives que s’han sumat fins al moment a aquesta iniciativa. La presentació i preparació de les tapes va ser a càrrec del xef Claudio Lemos, qui va sorprendre els assistents amb unes propostes gastronòmiques originals, dissenyades per posar en valor el sabor, la tradició i l’excel·lència dels productes cooperatius.

En aquest acte, que va servir per a reforçar la visibilitat de la marca, van participar Ángel Villafranca i Gabriel Trenzado, president i director general de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, respectivament, José Miguel Herrero, director general d’Alimentació del MAPA, Óscar de Íscar, soci viticultor del celler Cuatro Rayas i Dolores López, directora d’Assumptes Corporatius i sostenibilitat de COVAP, dues de les cooperatives adherides a aquesta iniciativa. En les seves intervencions, tots van destacar la importància de formar part d’una marca que impulsa la visibilitat, el valor afegit i la diferenciació dels productes elaborats per cooperatives, enfortint així la seva presència en el mercat i el reconeixement per part dels consumidors.

El xef Claudio Lemos va elaborar les tapes amb mostres de “producte cooperatiu”/Cedida


Un segell que reforça la identitat cooperativa


Des del seu llançament a principis d’enguany, la marca ‘Producte Cooperatiu’ ha aconseguit consolidar-se com un distintiu de qualitat i compromís amb el sector agroalimentari. En concret, fins al moment, un total de 27 cooperatives de diferents sectors han decidit sumar-se a aquesta iniciativa impulsada per Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya.

La marca ‘Producte Cooperatiu’ va néixer amb l’objectiu de diferenciar els productes elaborats sota el model cooperatiu, garantint el seu origen i la contribució d’aquestes entitats a l’economia local i al desenvolupament sostenible. Amb l’adhesió d’aquestes cooperatives, la iniciativa continua creixent i guanyant reconeixement entre els consumidors.

Entre les 27 cooperatives que han decidit adherir-se ja a la marca hi ha productes de diversos sectors, des de vi i oli fins a fruites, hortalisses i conserves vegetals, passant per formatge, llet, mel, productes carnis, pebre roig i fruita seca. Beneficis per a productors i consumidors La incorporació d’aquestes cooperatives a la marca ‘Producte Cooperatiu’ no sols reforça la visibilitat del model cooperatiu, sinó que també garanteix als consumidors la procedència dels productes i el suport d’entitats compromeses amb la sostenibilitat, l’economia social i la producció de qualitat.

Amb aquesta iniciativa, Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya continua promovent un mercat més just, on els productes cooperatius siguin reconeguts i valorats per la seva autenticitat i l’impacte positiu que generen en les comunitats rurals.

S’espera que en els pròxims mesos noves cooperatives de les Illes Balears se sumin a aquesta marca, enfortint encara més el sector cooperatiu en aquesta comunitat.

Acte de presentació de la marca ‘Producte Cooperatiu’ a Palma, amb la participació de Miquel Gual, de Camp Mallorquí/Cedida


Més notícies
El Palau de Congressos de Palma serà la seu de la trobada de les cooperatives agroalimentàries aquesta setmana/Cedida
Les Cooperatives Agro-alimentàries parlen a Palma de ‘sostenibilitat’
El congrés reunirà a mil professionals del sector, representants institucionals i experts per analitzar el futur del cooperativisme i els desafiaments de la sostenibilitat, la innovació i el relleu generacional.
La foto de l'aniversari amb el president de Camp Mallorquí, Miquel Gual, al mig/CAMP MALLORQUÍ
Camp Mallorquí, la ‘Cooperativa de Cooperatives’, fa 40 anys
El seu president Miquel Gual fa una intervenció molt reivindicativa aprofitant la presència de la cúpula d'Agricultura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa