Balears Vadevi
Can Coleto explora la versatilitat de la Fogoneu

El celler Can Coleto de Petra (DO Pla i Llevant) és d’aquells que sense fer gaire renou elabora un bon vi i aconsegueix bona resposta del públic. Miquel Jaume, el seu propietari, és un home inquiet que té les seves curolles i que passa gust de anar experimentant. Acostumat a gestionar una producció de dimensions manejables, el seu objectiu és treure al mercat els vins que expressen millor l’esperit de la vinya i el celler.

En aquest línia s’ha d’apuntar el Blanc de negres, que va ser fruit podríem dir d’una situació circumstancial excedentària d’algunes varietats del celler en un any determinat i que resulta del cupatge de cabernet sauvignon, merlot, i sirà. Segons distintes fonts, un dels millors vins, si no el millor, de la casa.

I ara arriba el Sara, un vi rosat, el primer de Can Coleto, que en la seva versió de 2021 va ser 100% Fogoneu i que enguany incorpora al 50% la Callet, la varietat emblemàtica del Pla i Llevant. Sara ha debutat amb bona estrella als concursos internacionals, cal recordar que va tornar amb una medalla de plata del Concurs Internacional Catavinum World Wine and Spirits, en la seva darrera edició.

La Fogoneu és una varietat autòctona que en el segle XIX dominava les vinyes del Llevant de Mallorca i que ara no és massa cultivat. Però “en Miquel Jaume el fa reviure amb la intensitat del seu color que brilla dins la copa”, diu Antoni Bennàssar, president de la DO Pla i Llevant.

El Sara que coneixem, el de 2021, és un vi de color no molt elevat, però més intens que els pell de ceba actuals amb aroma de fruites vermelles, suau en boca però de gust intens i de llarga durada. Ben fresc pot acompanyar qualsevol àpat lleuger de l’estiu. També adequat per un aperitiu amb productes del mar de cuina lleugera: gambes, musclos o altres de closca, però tampoc maldiu amb arrossos mariners de brou o secs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa