Balears Vadevi
Can Majoral obre les portes a Mater

El celler de vi ecològic Can Majoral i l’organització Mater, que atenen a persones amb distintes capacitats, han iniciat una nova col·laboració per la qual diferents grups de l’entitat social participen en el procés d’elaboració de vi ecològic en el celler algaidí al llarg dels mesos que dura el procés.

La primera setmana de Juny va tenir lloc la primera de les jornades i va ser el torn d’un dels equips de jardineria de Mater, que va deixar la seva localització habitual, Natzaret, per desplaçar-se fins a Algaida i participar en les tasques de despampolat de la vinya. Tots els participants coincideixen que ha estat una gran experiència conèixer com s’elabora el vi i aprendre a eliminar les fulles de la vinya. Responsables de Can Majoral els han explicat que aquesta tasca es duu a terme per a airejar els raïms i millorar-ne la qualitat.

Gaudir d’experiències com aquestes els eixampla el món |cedida

La setmana següent han estat Jenny i Dario, al costat de la seva mediadora Cristina, els qui han acudit a les vinyes de Can Majoral per a ajudar en la tasca de desfullat. Tant Jenny com Dario tenen importants dèficits sensorials, però gràcies a la intervenció de Cristina, han pogut participar en l’activitat tal com ho va fer la setmana passada el grup de jardineria. Tots dos han gaudit molt passejant entre les vinyes i aprenent a detectar quines són les fulles que s’han d’eliminar, “les que estan al costat del ram”, els explicava Cristina.

En els pròxims mesos es duran a terme noves jornades de treball col·laboratiu amb persones de diferents àrees de Mater, com l’esperada verema i, posteriorment, l’embotellat del vi produït.

Joves amb dèficits sensorials i/psíquics han gaudit molt passejant entre les vinyes/Cedida

Gràcies a aquesta aliança amb Can Majoral les persones ateses a Mater poden gaudir de noves experiències i aprenentatges relacionats amb la nostra cultura i gastronomia. D’altra banda, l’acord de col·laboració permet incloure els vins de Can Majoral dins el catàleg de productes ecològics de Mater, que és una de les més recents iniciatives d’aquesta organització.

Als participants en la jornada se’ls va explicar també el procés d’elaboració del vi/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa