La DO Pla i Llevant és la responsable d’un nova trobada gastronòmica de primer nivell al restaurant Can Calent de Campos. En aquest cas el maridatge entre la cuina del xef Miquel Calent i el vi de la comarca ha estat amb els del celler Can Majoral, d’Algaida.
Aquest és el relat en imatges d’una experiència que s’ha pogut gaudir en primícia aquest passat cap de setmana, però que es pot repetir durant les properes setmanes fins la nova proposta de maridatge de la DO, que serà a finals del mes de juliol.
El menú va consistir amb un entrant protagonitzat per la Coca d’albergínia confitada, porc negre i llimona cremada, acompanyada d’un Butibalausí blanc de 2020.

Seguidament Arròs melós de tòfona, formatge i carabassó que combinava molt bé amb un monovarietal de Callet de 2018, un negre fet d’aquesta varietat mallorquina, en aquest cas de les vinyes de Son Roig.

La tercera proposta consistí amb una Bacallà confitat amb calamar a la bruta amb el Capgiró de 2019. Aquest vi es fa amb Giró Blanc o també anomenat Giró Ros.

El plat de carn fou una Entrecot de vedella mallorquina, xeixa, figa i safrà acompanyada d’un negre Son Roig 2016, un vi de guarda fet majoritàriament amb Cabernet Sauvignon i una mica de Merlot i Sirà.

I de postres, un Gató d’ametlla torrada, gelat de llimona i caramel que semblava fet aposta pel Vimblanc de Can Majoral.

Tot plegat una experiència extraordinària. La subtilesa de la cuina amb la qualitat del vins, un assemblatge perfecte en què vins i plats es reforçaven uns amb els altres. Un maridatge que val la pena degustar.
I en marxa ja la nova edició dels maridatges dels vins de la DO Pla i Llevant amb la cuina de Miquel Calent. Serà el divendres 30 de juliol, i aquest cop amb la bodega Vi Rei de Llucmajor.