xxxx
El ministre va coneixer la producció del vi de Mallorca en una visita a Can Ribas organitzada per la Conselleria d’Agricultura | CAIB

!--akiadsense-->

Aquesta setmana Mallorca ha estat la seu de la reunió bilateral hispano-italiana que va tenir lloc al Palau de l’Almudaina. El que no hem sabut fins ara és que el ministre d’Agricultura, Pesca i Ramaderia, Luis Planas, aprofità la seva estada a Mallorca per coneixer d’aprop els productors de l’illa. Amb aquest objectiu, la conselleria que dirigeix Mae de la Concha va organitzar un sopar a la Bodega Can Ribas de Consell. Allà compartiren taula el ministre i els amfitrions i una representació del Govern Balear, amb la consellera De la Concha al capdavant, i de cada una de les organizazions agràries (Unió de Pagesos de Mallorca, ASAJA i Unió de Cooperatives…)

xxx

!--akiadsense-->

El menú va ser cosa de Tomeu Arbona (Fornet de sa Soca) i els vins, de la casa: El Rosat de Can Ribas, i el Sió.

La trascendència de la vetllada està per veure però de moment ja ha estat “portada” al compte de twiter del Ministeri.

“El sopar volia representar el paissatge mallorquí, que parlás als convidats a través dels plats, sobre els colors, olors i sabors de la nostra illeta estimada. Fent poesia amb les aromes i oferint una visió íntima del receptari balear”, diu Araceli Servera. Aquest va ser el menú:

Entrants: Granadeta d’albergínia i poma, granadeta de bacallà, greixonera de carabassa, panadeta de sípia, panadeta de moll, coqueta de verdura embolicada, pa de xeixa amb sobrassada de Son Cànoves, formatge vell de s’Aljendar

Primer plat: Arròs brut de matances

Segon Plat: Escabetx de Verderol i Llampuga amb Peres

Tercer: Aguiat Dolç de Faraona amb Pasta d’Ensaïmada

.Postres: Miniatures de pastissets del Fornet de la Soca (Gató, Quartos Embatumats, “Iema”, Pa Moixó i Robiolet de Codony)

xxx
Tomeu Arbona preparà un menú inspirat els colors i les aromes de Mallorca | FORNET DE SA SOCA

!--akiadsense-->

Servera va quedar sorpresa pel coneixement que tenia el ministre sobre Can Ribas: “es va mostrar especialment interessant per la feina de recerca que feim quan a varietats pròpies, com la “gargollassa” i, la recuperació de la qual como varietat de vinificació va comenar a ca nostra, així com pel fet que ens dedicam també a l’enoturisme”, apunta.

“La combinació de l’antiguitat de la bodega i l’aposta per la innovació va ser determinant, diu Araceli Servera, per que trias ca nostra per coneixer el sector”.

xxx
l’equilibri entre la tradició i la innovació interessà especialment el ministre Planas | CAIB

!--akiadsense-->

Durant la visita que Luis Planas va fer al celler, Servera va aprofitar per explicar al ministre el pes que té el visitant estranger en la difusió del vi de Mallorca als mercats exteriors i li va demanar per que es faci un esforç major en la promoció d’aquestes exportacions.

Nou comentari

Comparteix