Balears Vadevi
Can Tano, els vins de la nova generació de Ca Sa Padrina

A Vins i Vinyes de Ca Sa Padrina estan d’enhorabona. N’Andreu Sunyer ja té hereus al celler i una nova generació ha agafat el relleu.

Andreu i Guillem, els joves de la família, presenten ara el seu primer projecte fet realitat: de Can Tano, una nova línia de vins amb la que es presenten com vinaters. No són uns nouvinguts per que han crescut dins una família lligada a la vinya i al celler des de fa generacions.

A Sencelles els coneixien com de Can Tano, que és el seu malnom, el nom que tenia l’antic celler que tenien dins el poble, on hi venien vi des de fa 150 anys. Ara aquest és el nom que volen que dugui aquesta línia de vins que estrenen, per mostrar al món del vi les seves arrels i el seu compromís de continuïtat amb la nissaga vinatera.

“Volem que aquesta nova línea de vins sigui feta a partir de varietats autòctones. Per això hem començat pel Mantonegro, que té criança ja que ha reposat tres mesos en bota de roure francès de segon any, i el Callet. Tots dos de l’anyada de 2021″, diu n’Andreu jove. “Serà una edició limitada de mil botelles d’unes vinyes velles que tenim que ja fan poca quantitat, però de molta qualitat”. Es tracta d’un vinyet de Mantonegro de 45 anys i d’un de Callet, que en té 30. “En l’elaboració hi feim la mínima intervenció per donar a coneixer aquestes varietats tal i com són, amb la seva màxima expressió.

La imatge de l’etiqueta és fruit de la unió de les obres d’Elisenda Aguilera, a partir d’unes ampolles de l’any 1975 trobades en l’antic ‘celler’ de Can Tano, i de Maria Antònia Sampol, que ha situat en un mapa les parcel·les on es troben les vinyes de Ca sa Padrina. Es tracta de dos vins frescos i, alhora rodons, ideals per a acompanyar plats de peix i carns blanques.

En projecte estan altres dos monovarietals: Gorgollassa i Fogoneu. Se sumaran tots ells als clàssics de la casa, elaborats en temps de n’Andreu Sunyer pare, ara ja retirat: Gran Padrina, Montnegre, Mollet i Rosat Ca Sa Padrina. Per això, la vinya creix i ara s’afegeixen cinc hectàrees més i a l’horitzó, l’ampliació del celler per poder fer realitat aquests projectes, els somnis d’una nova generació de Ca Sa Padrina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa