Balears Vadevi
Can Vidalet, un celler amb alambí

Can Vidalet no és un celler qualsevol. El seu tarannà innovador i inquiet respon a l’impuls que li dona Elisabeth Fuentes, enòloga i directora de la bodega, que compte amb el suport de la propietat.

Elisabeth Fuentes, esperit inquiet, en plena tasca amb el Barros de Cecili Submari/Cedida

Darrerament Can Vidalet protagonitzava portades amb el seu vi envellit al fons de la mar Barros de Cecili Submarí que es presenta en un envàs original: una àmfora amb les adherències pròpies del seu pas pel medi marí. Ha estat una de les novetats del mercat aquestes festes nadalenques darreres.

Però Can Vidalet fa, a més de vins ben considerats en el sector per la seva qualitat, destil·leria de licors. Diuen que són únics en aquesta doble vocació en tota l’illa. El cert és que tenen tres gammes de productes diferents. Dues de vins: la gamma Cecili Metelo amb blancs entre els quals els Barros de Cecili fets a l’interior d’àmfores de test, i la resta de vins d’elaboració tradicional amb escumosos i licorosos, i negres; i la gamma Can Vidalet amb blanc i negres.

Les pells del raïm, macerades, seran la base dels licors/Cedida

I a més a més, sumen la de begudes espirituoses, bàsicament aiguardents i ginebra elaborats a la mateixa bodega amb un alambí que sembla una peça de museu.

S’ha de reconèixer la forta influencia que imprimeix el fet que la directora de la bodega provengui de Cadis, allà on Elisabeth Fuentes rebé la primera “formació”, familiar, i on s’introduí per aquesta via en el món dels vins. Eli no ho amaga. Se sent orgullosa d’aquesta tradició que ha traslladat a la producció de Can Vidalet amb la inclusió de vins fortificats i licorosos des de 2018.

El licor és a punt per envasar/Cedida

Fuentes se sent reforçada amb les opcions que ha inclòs en el catàleg de begudes espirituoses per la bona acollida que li ha dispensat el mercat.

Destil·lam les pells del raïm per fer l’aiguardent amb alcohol vínic i així obtenim aiguardent d'”oruxo” (U37), de vi i ginebra (Onze)”, diu Fuentes. Productes d’elevada graduació alcohòlica, per damunt dels 38 graus. Però també fan marc de moscatell amb oruxo d’aquesta varietat de raïm blanc destil·lat amb alambí i amb criança en barrica. I el Marc de Cecili fet a partir de varietats franceses i mallorquines, igualment amb destil·lació amb alambí.

La gamma de begudes espirituoses de Can Vidalet/Cedia

Bodega de capital extranger però molt arrelada a Pollença, el municipi que l’acull, ha sabut connectar amb els pollencins i els mallorquins en general amb els seus vins i licors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa