Balears Vadevi
Canonita, un licor de la popular taronja de Sóller que li dona el nom

El món de l’aprofitament dels cítrics sembla no tenir fi. Sóller, amb una producció de taronges, mandarines i llimones que té pics excedentaris, és un banc natural d’experimentació. Canonita és el darrer d’aquests productes.

Nascut enguany poc abans de l’arribada de l’estiu, es presenta com un aperitiu a base de vi elaborat amb pells de taronja de la varietat canoneta de Sóller. Per això és una beguda molt semblant al vermut que incorpora l’absenta com l’altre ingredient botànic bàsic. El seu grau alcohòlic, 18% vol., el fa ideal per fer-hi combinats que facin volar la creativitat. Entre els projectes dels promotors d’aquesta iniciativa està fer arribar la Canonita al mercat alemany, aquesta tardor. En resum, en Canonita trobam un aperitiu molt refrescant. Parlam amb David Lucas, representant de la marca.

Un licor que s’assembla al vermut que és apte per fer-hi combinats/Cedida

Com va sorgir la idea?

La idea de Canonita va sorgir en un sopar entre tres amics, tots ells amb molts anys d’experiència en la indústria de les begudes espirituoses, Carl-Lambert Leisewitz, soci de Fet a Sóller, una empresa que fa gelats de forma artesana a partir de productes naturals , Xavier Morey Garau, propietari de la destil·leria Antonio Nadal, i Christoph Meier, expert en el merxat dels licors . El nostre desig era crear un autèntic producte basat en les meravelloses taronges de Sóller.

Les taronges les compren a través de la cooperativa de Sóller o directament d’un particular?

Les taronges procedeixen de la cooperativa de Sóller. Les compram a través del nostre soci Fet a Soller.

Quantes taronges es necessiten per a fer 1 litre de licor? Quant temps estan macerant abans d’embotellar?

L’extracció es duu a terme amb un nou procediment, molt acurat, utilitzant vapor, que es fa a la destilaria d’Antonio Nadal. L’aroma resideix en la pell de la taronja. Es necessiten 5-6 kg de taronges per a produir 100 litres de Canonita.

Com arriba al mercat i quins són els objectius per aquest producte?

Comencem el llançament selectiu a Mallorca a la fi de maig de 2022. A partir d’octubre, el producte també es vendrà a Alemanya. Altres mercats seguiran.

David Lucas ens presenta el licor fet a partir de la “canoneta” de Sóller/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa