Balears Vadevi
Cervesa feta amb malta i most de raïm, la novetat de Brusca Brewpub

Venint del món del vi era qüestió de temps que Neus Llopis i Miquel Gelabert, els creadors de Brusca Brewpub, fusionassin els dos mons. I així ho han fet aquesta verema 2021. Com bé indica el nom de la cervesera, “varem tenir la brusca de fer una cervesa amb raïm i aprofitant la proximitat i el vincle familiar amb Vins Miquel Gelabert hem creat una cervesa amb raïm d’aquest celler manacorí“, ens indica Neus.

Miquel Gelabert ha participat en la verema d’enguany per seleccionar el raïm que ha utilitzat en l’elaboració de la cervesa/Brusca Brewpub

La varietat escollida per aquesta primera cervesa ha estat la Pinot Noir, amb la que s’han produït al llarg de la història grans vins i escumosos. Una varietat que han triat a consciència pel seu gran potencial, tot i que a les illes no es cultiva gaire. Des de Brusca tenen clar que aquesta és la primera de moltes cerveses que tenen pensat elaborar amb altres varietats més utilitzades a la zona.

Al món de la cervesa existeixen les cerveses “Italian Grape Ale” normalment elaborades a partir de most de raïm. Ells en canvi l’han elaborada afegint, al most de malta, el raïm sencer despalillat com si d’un vi negre es tractés. Els seus creadors ens expliquen el procés: “Després de setmanes en maceració observant com anava extraient color, aromes i sabors, van premsar les pells i amb poques setmanes més de maduració hem vist el resultat: una cervesa d’un color vermellós brillant on s’aprecien els aromes a fruita vermella fresca aportada per la varietat Pinot Noir i a la vegada segueix present el sabor de les maltes”. Se’ns dubte una creació que no deixa indiferent a ningú. 

Han anomenat la cervesa Pinot Ale 2021 i és que l’únic inconvenient és que com bé haureu deduït només es pot produir en època de verema, com el  vi, pel que es tracta d’una cervesa de temporada. 

Les pells del raïm donen el color que diferencia aquesta “ale” de temporada/Brusca Brewpub

En motiu de la seva presentació van fer un tast on els assistents van poder descobrir més sobre aquesta varietat i provar tres productes diferents elaborats amb un mateix raïm: el Pinot Noir de Vins Miquel Gelabert. Començaren amb la cervesa “Pinot Ale 2021 de Brusca, seguiren amb dos vins monovarietals del celler, el “Golós Rosat 2018” i el negre “Vinya des Moré 2015”.  

I ara tenen als fermentadors un Callet. Miquel adverteix, però, que “amb aquest haurem d’esperar més temps per veure el resultat”. Qui diu que no es pot gaudir dels dos mons?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa