Balears Vadevi
Cladera presenta mesures per fer front als efectes de la guerra d’Ucraïna

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha mantingut al llarg d’aquesta setmana una ronda de contactes per explicar les mesures incloses al pla insular per respondre als efectes socials i econòmics de la guerra a Ucraïna. Un pla amb vint-i-tres mesures de caràcter econòmic, social i humanitari al qual el Consell hi destina 44 milions d’euros.

El gruix de l’esforç econòmic, 36 milions d’euros, es destina a mesures per mitigar l’impacte econòmic de la guerra sobre les famílies i empreses, amb l’objectiu de blindar la reactivació econòmica, protegir el teixit productiu de Mallorca i seguir el camí de creixement ja iniciat.  

La presidenta, que va presentar el pla dilluns passat, es va reunir el mateix dia amb els responsables de les Cooperatives agroalimentàries, a qui va informar d’algunes de les mesures incloses al pla que beneficien directament els productors locals, botigues i cooperatives de Mallorca.

Entre aquestes mesures, destaquen els 2,5M€ que destina el Consell per ajudar el sector primari i agroalimentari, i que inclou ajudes econòmiques perquè puguin invertir en millores a botigues i locals de les cooperatives, la reedició de la campanya de lots de producte de Mallorca i ajudes per compensar l’impacte de la pujada de preus derivada de la guerra.

A la reunió també hi va assistir el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, present també en la trobada amb la Federació d’Empresaris de comerç AFEDECO i distribuïdors, en la qual es concretaren les mesures de suport al teixit empresarial i especialment, les destinades a dinamitzar el comerç a través de la promoció del producte de Mallorca.

Presentació del pla a Assemblea de Batles i Batlesses

La presentació del Pla Mallorca de resposta als efectes econòmics i socials de la guerra seguirà la setmana que ve, aquesta vegada als ajuntaments, que estan convocats dilluns dia 11 a una sessió extraordinària de l’Assemblea de Batles i Batlesses, així com als agents econòmics i socials, qui la presidenta mantindrà una reunió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa