Balears Vadevi
Clos de Mar, el projecte més personal de Miquel Carreras

Quin orgull poder explicar els resultats d’un projecte personal, quina satisfacció haver fet realitat un somni en temps de dificultats. Així ho descriu l’enginyer Miquel Carreras (1989), solleric que fa vi entre Binissalem i Sencelles, que s’acaba d’estrenar com cellerer en el mercat del vi de Mallorca.

Miquel se’n va encarregar personalment de bona part de la verema a Son Pobet/Cedida

La seva criatura, Clos de Mar, un blanc de Giró Ros molt pensat i fruit d’anys d’investigació i feina, es distribueix a través d’una empresa petita, unipersonal (Oivoç) que encaixa com anell al dit en la trajectòria de Miquel, qui ha duit endavant aquest projecte empès per la curolla que anà cresquent al seu interior fent feina per altri: “Volia fer un bon vi, de qualitat, que representás l’illa. Un vi d’autor, de parcel·la”. I  va ser començar a pensar i cercar i finalment, trobar un pagès que li fa de vinyòvol, en Pepe Olmo, més conegut com “Murciano”, amb el qual han arribat a una bona entesa. La vinya, petita,  a la finca de Son Pobet, a Binissalem, una comarca vinícola que interessa molt a Miquel.

La seva especialitat com enginyer l’ha feta en vi i això el va dur a pensar que el primer vi que tregués al mercat havia de ser un blanc: “El Giró Ros té molt de potencial. I encaixava bé en el meu projecte. I ja el tenim cercant un celler que l’ajudás a transformar el raïm en aquest blanc del seu somni: “Vaig trobar un celler petit, Can Ramis de Sencelles, sense sortir  de la comarca, amb el qual m’hi vaig entendre”. La resta està dins aquesta botella borgonya que té el nom de Clos de Mar, vi de parcel·la, delimitada per la mar. Una definició rodona, como li agrada remarcar a Miquel.

D’entrada n’ha fet una producción limitada de 2.000 botelles, totes elles numerades i lacrades a mà.

Dins hi trobareu un vi que va neixer ara fa un any, amb la primera verema de la vinya de Son Pobet. Collit i seleccionat a mà, el raïm  va ser sotmès a refrigeració  durant un dia. Després es va fer una segona selecció del millor per vibració. Una premsada suau  i una formentació controlada per després pasar a botes de roure francés durant 10 mesos. Una darrera filtrada i a embotellar. Això és Miquel Carreras Clos de Mar.

Clos de Mar surt al mercat a l’estiu, com Miquel havia planificat, per ser company ideal de la gastronomia del temps/Cedida

Orígen: Vi de Varietat i Anyada
Collita: 2020
Vol. %: 13
Sabor: semi sec
Varietats de raïm: Giró Ros, Premsal Blanc
Color: daurat intens, clar i brillant.
Nota de tast: Aromes de fruita d’os com a albercoc, fruita confitada i mel.
Subtils notes a vainilla, roure i aromes fumades. Les notes fumades són resultat de la fermentació i maduració en barriques de roure.
Sabor:
Agradable i fresc en el paladar. Destaca pel seu volum i persistència, un final molt equilibrat, llarg i elegant.
Maridatge: Arrossos suaus, mariscos, peixos, carns blanques i pasta fresca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa