Balears Vadevi
El ‘Club de Gourmets’ recorre la Tramuntana des de la malvasia a la tòfona

La revista Club de Gourmet dedica un extens reportatge a recollir i suggerir productes, gastronomia i racons amagats dels municipis que trobam escampats per la Serra de Tramuntana, des d’Andratx i fins Pollença. Tal vegada per això, el mateix autor del reportatge, Andoni Sarriegi, anuncia que va des de la malvasia d’Estellencs, a la tòfona pollensina. I en aquest recorregut pausat i ple de propostes entre originals i imprescindibles, passejam per les 4 pàgines del reportatge sense despatinar-nos, amb el paper i el llapis a la mà, apuntant tot el que hi ha per veure, per degustar, per gaudir.

Aquest reportatge és un aparador ple de propostes pensat per a gent que no coneix Mallorca o la coneix poc. I us asseguro que no hi ha menció de lloc, producte o cuina que no sigui  del tot recomanable.

Es Racó des Teix, Deià/Cedida

“La idea, com en tots els reportatges que escric sobre un territori determinat, diu Andoni Sarriegi, és destacar al mateix nivell a productors i cuiners, així com parlar del paisatge i la seva activitat humana I incloure sempre en la selecció algun lloc popular (taverna, casa de menjars, etc)”, remata.

Vinya de la finca Es Verger, a Esporles/Cedida

Entre els cellers i els vins que hi trobareu, la vinya de malvasía que ha recuperat Carlos Rodríguez Furthmann de Selva Vins a les marjades d’Estellencs, i els vins que es fan a Es Verger que també fa un oli de primerísssima qualitat, o al celler Vinyes de Mortitx, que fan vins d’altura…

I si cercam gastronomía i cuina de bon de veres preparau el paladar per les elaboracions dels Vicens, pare i fill, de Bens d’Avall, o les de Ca na Toneta on Maria Solivellas us sorprendrà amb la cuina inspiradora que fa basada en el producte de proximitat que defensa des de fa més de vint anys. Es Racó des Teix, Miceli de Marga Coll a Selva, on producte i territori es fusionen amb naturalitat, sense estridències. Sense voler deixar ningú enrere el millor que podeu fer és acostar-vos a l’article d’Andoni i recorrer amb la memòria i l’imaginació el viatge que us proposa.

Andoni Sarriegi, un periodista inclassificable i corresponsal a les Illes Balears de Club de Gorumets/Cedida

Andoni Sarriegi és redactor del Grupo Gourmets desde 2003 i corresponsal per aquesta publicació per les Illes Balears i la Comunitat Valenciana, i editor del blog AJONEGRO https://andonisarriegi.wordpress.com/ des de 2011. Difícilment classificable, Sarriegi diu que és just un periodista però a la vegada reconeix que també fa d’inspector gastronòmic. Això sí, l’únic que ha arribat a un restaurant tres estrelles Michelin fent auto-stop. El cert és que des de finals de la dècada dels 90 fusiona periodisme i gastronomía per satisfacció dels seus lectors.

Ara ens ofereix aquesta nova entrega dels seus pelegrinatges gastronòmics. Són només 90 quilòmetres però que donen per tota una vida de plaer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa