Balears Vadevi
Comença la collita d’oliva amb la perspectiva d’augmentar un 30% la producció

Les principals tafones de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca ja operen a ple rendiment en l’elaboració dels olis d’oliva verge extra de qualitat de l’anyada 2021-2022. Les condicions climatològiques d’enguany han propiciat que la recol·lecció s’avanci unes setmanes segons les àrees de les plantacions. Aquesta campanya es preveu l’entrada d’oliva a les tafones sigui un 30% superior a la de 2020, exercici en el qual els molins inscrits arribaren a moldre 4.350 tones d’oliva.

Suc d’oliva que es transformarà en oli Oliric/Cedida

Amb tota probabilitat la collita s’estendrà fins entrat el mes de novembre, per tant els primers olis d’oliva verge extra qualificats amb el segell DO Oli de Mallorca novells arribaran aviat al mercat, moment més propici per apreciar les seves qualitats quant a aromes i condicions organolèptiques es refereix.

El segell de qualitat DO Oli de Mallorca distingeix els olis d’oliva verge extra de Mallorca que elaboren 14 tafones seguint la norma de qualitat que estableix el consell regulador, garantint al consumidor el seu origen, també el seu caràcter i qualitats del suc d’oliva de les varietats mallorquina, arbequina, picual i empeltre.

Per fer oli d’oliva de Mallorca s’han de collir les de les varietats reconegudes/Cedida

A punt de complir 20 anys des de la seva creació l’any 2002, la Denominació d’Origen Oli de Mallorca no ha deixat de créixer i ja són més de 1000 els productors inscrits, sumant 831.820 arbres que ocupen 4.000 hectàrees a Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa