Balears Vadevi
Compte enrere per a una nova desescalada a Mallorca
xxx
Amb la lenta recuperació de l’activitat als bars i restaurants torna l’esperança en la remuntada de les vendes

!--akiadsense-->

Mallorca arriba al mes de març preparant la desescalada. La millora en les dades epidemiològiques han convenut al Govern d’anar obrint la ma a l’activitat de bars i de restaurants. Només un poc, per que l’amenaça d’un rebrot de la covid continua. Així, a partir d’ara, de demà dia 2, la restauració podrá obrir les terrasses a la meitat de la seva capacitat, i servir fins a les cinc del capvespre. I com fins ara, menjar i beure per endur. Això és un raig d’esperança pel sector que ha acceptat amb més resignació que ganes les restriccions de l’activitat. Patronals i sindicats han hagut de posar el coll en ares a mantenir l’objectiu d’una temporada turística a l’estiu. Aquest objectiu, majoritàriament compartit, implica no fer passes enrere. I el Govern ha avisat: si tornen a repuntar els contagis, tornaran a tancar.

Això és el que més por fa als restauradors i a tots els sectors que hi ha darrere: des dels distribuidors als vinaters, als pagesos i als treballadors de tots aquestes activitats que reben de retruc les conseqüències. Ja són molts de mesos amb els ingressos sota mínims. Això en el cas que n’hi hagi hagut.

Els cellers són plens i la necessitat de col·locar el vi i fer espai a la nova anyada és una espasa pendent de cada una de les bodegues de Mallorca. I si no bi ha turisme ni restauració la venda i el consum devalla en picat.

El temps s’acaba: la vinya ja va mostrant els brots nous amb la imatge més clara que el procés torna a començar ignorant els maldecaps que tenim els humans: la natura va a la seva i enguany amb un hivern més càlid, ja són ben coneixedors aquests símptomes de la primavera.

Per això, el món del vi, i la pagesia i la indústria agroalimentària en general, veuen amb satisfacció aquesta nova etapa. El desig de normalització però continua per que els més beligerants diuen en veu alta, clar i català, que això no basta. Molts dels bars i restaurants no tenen terrassa i el servir a domicili o el take away no procura els ingressos suficients per mantenir el negoci.

La promesa d’anar afluixant és a l’horitzó del final del mes de març, amb l’arribada de la primavera. Si tot va bé, es podran obrir els interiors, encara que no sigui al 100% de la seva capacitat. És el compromis del Govern. El nostre, fer tot el possible per no fer ni una passa enrere. Ens hi jugam massa. Tot!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa