Balears Vadevi
Confitura i most de raïm, plaers dolços

No tot el raïm que es verema aquests dies es convertirà en vi. Una petita part servirà per fer-ne altres productes que podran consumir i gaudir, fins i tot aquelles persones que no volen o no poden beure alcohol. S’Obrador d’APAEMA col·labora amb alguns cellers de Mallorca per transformar el raïm en altres plaers dolços: most i confitures.

“Varem començar amb na Bàrbara Mesquida, de Mesquida Mora, i amb na Mireia Oliver, de Can Majoral, que ens enduem una part del seu raïm”, explica Marta Terrassa, encarregada de l’Obrador. “És una altra manera de treballar les varietats locals, de fer productes que no tenen alcohol i per tant poden ser consumits per tot tipus de públic”, afegeix.

Els most és suc de raïm amb una mínima pasteurtizació per garantir-ne la conservació/APAEMA

“De moment podríem dir que és part d’una experiència I+D per fer derivats del raïm oberts a tothom, per què les quantitats que feim són petites” diu Marta que explica que s’hauran transformat enguany uns 150 quilos de raïm.

De moment fan most a partir de la varietat Giró ros per Mesquida Mora. Enguany hauran preparat 30 litres d’un suc de raïm natural sense aclarir i amb una mínima pasteurització per que aguanti 2 anys embotellat i no es faci malbé.

Confitura de Callet feta per Can Majoral a S’Obrador/APAEMA

I la confitura la fan per Can Majoral amb raïm de la varietat Callet.

I l’experiència es va ampliant, ara amb l’arribada d’una partida de raïm de la varietat Mantonegro. “Prové d’un pagés directament, de Sa Casa Pagesa que vermen per ells i per Ànima negra, per fer 150 litres de most”, detalla Marta.

Per tots aquells vinaters interessats a aprofitar d’una altre forma el seu raïm, l’únic requisit és ser soci d’APAEMA o del Grup Fruits Secs i escriure a [email protected].

A S’Obrador obtenen altres derivats del raïm, sense alcohol/APAEMA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa