Balears Vadevi
Cooperatives celebra 10 anys de creixement i arriba als 200 socis

La Federació de Cooperatives dels Illes Balears ha celebrat el seu desè aniversari, en el decurs del qual s’ha fet lliurament del premi Coop. 2022 a Enric Pozo en una jornada al Castell de Bellver. L’esdeveniment va ser un acte per refermar el pes que el moviment cooperatiu té. En el seu discurs la presidenta de la Federació de Coooperatives Illes Balears, Jerònima Bonafé, ha recordat que “la Federació porta deu anys om a agents socials exercint la representació, la defensa i la interlocució del conjunt de les cooperatives de les 4 illes davant les Administracions i transmetent la funció pública i social de les empreses d’economia social en el nostre territori”. Mentre Mar Garriga, de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha explicat alguns aspectes claus de la reforma de la llei de cooperatives per a la qual hem aportat diverses propostes. Segons paraules de Bonafé, “esperem que aquesta reforma fomenti la creació de noves cooperatives i consolidi les existents”.

El Castell de Bellver acollí la festa de l’aniversari/Cedida

Federació de Cooperatives d’Illes Balears és una entitat que aglutina a més de 200 cooperatives de treball associat, agroalimentàries i de consum de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Actualment, la Federació està formada per la Unió de cooperatives de Treball Associat, (UCTAIB), Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears i la Cooperativa de consum San Crispín de Menorca. En les intervencions, es va afirmar que “les cooperatives són un agent social diferenciador que crea ocupació estable i de qualitat. Per això, l’objectiu principal de les actuacions que realitza la Federació és donar a conèixer el cooperativisme i donar visibilitat a les iniciatives empresarials que incorporen valors socials, ecològics i ètics de les cooperatives a la seva activitat econòmica”.

“I és que la Federació vol ser l’òrgan representatiu i d’interlocució del conjunt del cooperativisme de les Illes Balears. Buscar donar cohesió a la diversitat del món cooperatiu. Les seves prioritats són divulgar els principis cooperatius, defensar els interessos del cooperativisme i promocionar projectes d’interès comú per als sector en els quals està representada, d’acord amb els principis cooperatius de l’Aliança Cooperativa Internacional“.

El premi Coop. 2022 ha estat per Enric Pozo (María de la Salut, 1957), que ha estat més 10 anys presidint la sectorial d’educació de UCTAIB. Durant aquest temps s’han aconseguit fites molt importants, no sols de les cooperatives d’ensenyament sinó també en el cooperativisme de treball, tot el cooperativisme i l’economia social. Pou, encara que es va jubilar en 2021, actualment és president de la cooperativa Corda i Poal Cultural i Associació El Tauler (Balears).

A l’acte hi assistiren Isabel Castro, secretària d’Estat de Migracions del Govern d’Espanya; Mae de la Concha, Consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, José Miguel Jurado, president de la Confederació Espanyola de Cooperatives de Treball Associat (COCETA); Ángel Villafranca, president de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya; entre altres personalitats.

El producte local tengué un lloc destacat a l’acte/Cedida

Degustació de producte local cooperatiu

Després de la clausura de l’acte, es va oferir als assistents una degustació de producte local de les illes. Entre els productes es trobava va venir DO Binissalem; ametlla, sobrassada, ensaïmadas de l’Associació de Forners, totes dues IGP de Mallorca, pa de Bellver Ric, productes de les cooperatives Sant Bartomeu de Sóller, Camp Mallorquí, Porreres, COINGA de Menorca, Agromallorca SAT, Ramaders Eivissencs, Dulces Guindala, xocolates Maüa amb taronja i llimona confitada de Sóller i vins de Malvasia de Banyalbufar i Vidauba.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa