Balears Vadevi
‘Cooperatives’ tanca amb una gala els actes de promoció del producte local

Ha estat el punt final als actes que ha organitzat enguany Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears per difondre el producte local cooperatiu. Un acte organitzat a l’Escola d’Hoteleria del Campus de la UIB amb el suport del Consell de Mallorca i de Cajamar.

L’objectiu d’aquesta trobada fer una passa més en el foment del producte de les cooperatives associades. Tal com diu Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears “s’ha escrit una pàgina en la història de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears en posar-se sobre la taula el valor que tenen els productes de les cooperatives de Mallorca. Gràcies a l’alumnat de la EHIB que ha elaborat uns plats fantàstics amb productes de les nostres entitats, productes de garantia de qualitat, de sabor i de proximitat. Convidem a la ciutadania al fet que vingui a les botigues de les cooperatives on podrà trobar el producte local, producte de proximitat, aliments que venen directament des de l’agricultor a la seva taula.” Bonafé ha conclòs que “aquest any més que mai celebrem un Nadal amb producte cooperatiu. Brindem per això!.”

La presidenta de Cooperatives Agroalimentàries, Jerònima Bonafé intervé per defensar el producte cooperatiu/Cedida

En aquest sentit, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha fet una crida al consum de productes locals com a mesura de contenció de la inflació. Alzamora ha animat a la compra de béns, productes i serveis de quilòmetre zero i de circuit curt. Segons Alzamora, “amb aquestes ajudes contribuïm a consolidar i enfortir el teixit productiu local de Mallorca”.

Ahlam Bahri emplatant el seu plat de Mé amb cuscús/Cedida

La jornada ha començat amb un showcooking amb els plats guanyadors en el concurs organitzat per Cooperatives Agro-alimentàries amb els plats elaborats amb productes de les cooperatives de Mallorca amb els alumnes de la EHIB. Ahlam Bahri va guanyar el concurs utilitzant mé mallorquí amb el seu plat “ Mé Mallorquí amb cuscús”. I Joan Crespi, que amb només 18 anys, va guanyar l’I concurs de cuina elaborant un plat amb ametlla procedent de les cooperatives de Mallorca amb les seves postres “crec-crec d’ametlla”.

Joan Crespí ensucra el seu crec-crec d’ametlla/Cedida

A continuació, el xef Claudio Lemos ha impartit la conferència “Cooperar per a competir” perquè la cooperació és important i més encara en el món de l’Hostaleria i la Restauració. La màxima de Lemos és la frase de Ducash: “La cuina no la pots separar de la persona que la fa ni del lloc on la consumeixes”.

Posteriorment, es va fer el lliurament dels premis, consistents en unes cistelles de producte de les cooperatives sòcies de Mallorca, tant als alumnes premiats com a les guanyadores dels sortejos realitzats en les xarxes socials. I per a finalitzar, tots els assistents han pogut gaudir d’una degustació de productes de les cooperatives de Mallorca elaborat en la EHIB.

Convidats de les quatre illes

Entre els convidats a l’acte han estat representants de les cooperatives de les quatre illes balears. També han presenciat la jornada autoritats, com ara Tomeu Amengual, com a representant de CAJAMAR; la directora de la EHIB, María Tugores; Adrià Muntaner, vicerector de Campus i Universitat Saludable; el Conseller executiu de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra; el conseller de Promoció Econòmica, Jaume Alzamora; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la consellera d’Agricultura, Mae de la Petxina que ha vingut en representació de la presidenta del Govern Balear. A aquesta jornada també han assistit convidats com la directora de HORECA; José Luis Mateo, professor i antic director de la EHIB; José Cortés, president de ASCAIB i altres periodistes gastronòmics, entre altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa