Balears Vadevi
“Coques i Panades de Mallorca”, fites d’un viatge gastronòmic

Ja tenim aquí un llibre d’aquells que ens agrada dir que és imprescindible a tota biblioteca gastronòmica de Mallorca a tenir en compte. Es tracta de “Coques i Panades de Mallorca”, editat per Disset edició amb el suport del Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, i la Cadena Ser. Els textos són de Marga Font i les fotografies de Cristina Ortega i recull, en format guia, un recorregut gastronòmic per 15 municipis de l’illa amb aquestes especialitats que esmenta el títol i alguna més.

Un clàssic entre les coques salades/Disset Edició

Hi trobareu coques, panades i cocarrois que conformen un univers de sabors i aromes característic de Mallorca, fruit de segles de saviesa gastronòmica popular. Vint forns de l’illa ens presenten les seves propostes, delicioses i versàtils, per menjar amb els dits a la platja o devora el foc, caminant per la muntanya o la ciutat. Un tresor de receptes, transmeses de generació en generació, amassades per les mans amoroses de forneres i forners artesans. 

Els quartos són entre els més populars dels “quemullars”/Disset Edició

Per part de la Fundació Mallorca Turisme, que firma el patrocini, diuen que aquesta acció s’enmarca en la voluntat és difondre un dels atractius de Mallorca per als visitants: la gastronomia, i enriquir el producte turístic pel qual ja som àmpliament coneguts (natura, sol i platja) amb un sector que conserva la tradició, crea sinergies amb altres sectors (productiu, restauració) i atrau un turisme de més qualitat

L’editor, Antoni Pons, destaca: «Des de fa anys difonem la gastronomia com una part de la nostra cultura. Diuen que és difícil estimar el que no coneixes; si no donem a conèixer els nostres productes entre els turistes difícilment els valoraran»,  que subratlla el creixement del turisme gastronòmic que arriba a Balears.

Un llibre per confegir la ruta de distints forns de referència de Mallorca/Disset Edició

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa