Balears Vadevi
Cuina casolana i vins de la comarca, al Juníper Petit Hotel de Petra

Segona entrega de la sèrie Taula Parada que avui ens duu fins el cor de Mallorca, un dels cors de l’illa, Petra. Municipi lligat a un dels personatges emblemàtics de la història mallorquina que esdevingué universal pel seu pelegrinar pel continent americà: Fra Juníper Serra.

Petrer de naixement, el frare franciscà té una estàtua al Capitoli dels Estats Units en representació de l’Estat de Califòrnia, com a fundador d’algunes de les principals ciutats d’aquest estat i del de Nou Mèxic. Per allà on passava Juníper deixava la llavor d’una “fundació franciscana”, moltes d’elles, amb el temps prosperaren fins a convertir-se avui en grans ciutats de la costa oest nord-americana. Segons diuen els seus biògrafs, també hi deixava una vinya que després abastis la capella dels franciscans de vi de Missa. Precisament aquest és el nom del restaurant que avui coneixerem a la secció ‘Taula Parada’. Tot seguit, reproduïm el seu relat de l’experiència.

Una oferta de vins de Mallorca ben assortida/Cedida
També hi trobam un bon assortiment de negres de Mallorca/Cedida

La part forana de l’illa com a resposta a l’increment de l’interès turístic per la zona rural o allò que diu en Climent Picornell, la Mallorca profunda, va incrementant la seva oferta de qualitat dels mes diversos serveis. I el sector de la restauració n’és un dels capdavanters. I un bon exemple és el restaurant que hem visitat a Petra, el Juníper del Petit Hotel, situat a la plaça  en ple centre del poble. Aquest hotel està regit per na Neus Forteza-Rey Llaneras que partint d’una cuina casolana li dona un punt d’exquisidesa notable des de l’elaboració a la presentació sense caure en excessos de floritures en els noms que semblen més per allargar el títol del plat i no afegeixen qualitat.

Els vins del celler Galmés i Ferrer, de Petra, estan ben representats a la carta/Cedida

Les dues places de Petra en aquests dies entre  final d’estiu i principis de tardor  estan plenes de gent. Molts de ciclistes que recuperen forces amb pa amb oli matiner mentre la plaça es converteix en una exposició de bicicletes darrer model, turistes que han fet una aturada o una senyora major que manifestava que venia de San Diego (Califòrnia) a conèixer el poble del missioner. Altres turistes de pas  i mallorquins que les seves ocupacions els han duit al poble.

Na Neus ofereix la seva cuina amb bona visió per atendre a aquesta clientela diversificada: berenars de bon matí, menú de preu econòmic i alta qualitat a migdia i servei a la carta els vespres i els caps de setmana. Plats calòrics pels esportistes i més lleugers per la resta. Com a tots els restaurants que visitam volem tastar el menú. Està compost de primeria: carpaccio de llom amb alvocat, ensalada de pasta amb salmó i farcit de pollastre. Darreria: macarrons amb salsa de xampinyons, me fet a baixa temperatura acompanyat de cuscús i postres:  púding de coco amb salsa de xocolata i mousse de xocolata amb fruits silvestres. Al preu de 11,50 euros. 

Si a això hi afegim la qualitat ja comentada pensam que és difícil trobar ofertes millors a tota l’illa.  Abans del dinar na Neus ens ofereix un aperitiu de formatges mallorquins i menorquins acompanyat de confitures casolanes d’albergínia, de pebres vermells i coents i de tomàtiga. El pa és d’un forn de Petra i panets fets a la casa i oli Verderol per si volem fer un pa amb oli. Tots els productes que usa són produïts a la mateixa zona i destaca les verdures servides pels hortolans ecològics de Terra de Foravila que conreen la terra prop de Petra.

També els olis de Mallorca, en aquest cas Verderol, de conteu ecològic, es troben al Juníper/Cedida

Apartat especial és l’oferta de vins. Tractant-se de Petra, poble que en el segle passat tenia més de cent cellers, s’havia d’esperar una bona oferta. Així és. Hi són presents els cellers del poble: Galmés i Ferrer, regit per n’Arnau Reinés, Miquel Oliver, regit per na Pilar Oliver i Can Coleto, regit per en Miquel Coleto. A més, hi trobam: Miquel Gelabert, Armero i Adrover, Ribas, Ferrer, Binigrau, Binigual. És de celebrar que la majoria de vins siguin mallorquins, fet infreqüent. Fins i tot, el vi que ofereixen per copes: blanc i negre, també és de cellers d’aquí.

El restaurant ofereix distintes sales transformades en menjadors/Cedida

També s’ha de comentar l’ambient general del restaurant. Es tracta d’una casa de poble restaurada amb gust. Les sales transformades en menjadors. Decoració cuidada amb mobles molt ben elegits. Terrassa exterior i interior. La taula molt ben parada amb vaixella i cristalleria atractiva. El pis superior transformat en hotel de tres habitacions. Visita molt recomanada.

Els membres de Taula Parada amb l’amfitriona/Cedida

Informació pràctica

  • Nom: Restaurant Juníper al Petit Hotel.
  • Adreça: Plaça Ramon Llull, 4. 07520 Petra.
  • Propietària: Neus Fortez-Rey Llaneras.
  • Reserves: [email protected]. 601 907 159.
  • Xarxes socials: @petra_petit_hotel.
  • Definició: Cuina casolana basada en receptes de la terra d’alta qualitat.
  • Bodega: Vins mallorquins majoritaris.
  • Ambient: Interior de cuidada decoració i terrasses acollidores. Disposa de tres habitacions com a hotel.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa