Per als mallorquins les distàncies tenen una dimensió que als forasters els sorprèn: fer una vintena de quilòmetres ja és fer tot un viatge. Anar de Palma a Capdepera, una aventura travessant tota l’illa de punta a punta. I ara és el moment de fer-ho: A l’hotel Cap Vermell Gran Hotel ha aterrat la cuina de The Crossing amb el xef Jitin Joshi al capdavant per oferir les meravelles de la cuina de l’Índia sense haver de fer el penós viatge fins allà. La fórmula és la de la proposta culinària que només s’ofereix uns dies i després jo no hi és, el que ara en diuen un pop up. En aquest cas vol dir que romandrà obert fins el dia 19 de juny, en conjunt només unes quantes setmanes per gaudir de la cuina d’alt nivell que ens proposa Joshi. El seu menú reflecteix sabors, influències i receptes de tota l’Índia, des dels clàssics tradicionals fins a les receptes més modernes.
El xef Jitin Joshi es mostra satisfet de l’experiència: “estem molt contents, diu, ja que és el primer ‘The Crossing que s’instal·la a Europa, amb la idea d’anar expandint el restaurant pel continent, i que es faci en un dels millors hotels de Mallorca, és molt emocionant. Teniem moltes ganes de treballar en Cap Vermell Grand Hotel”. A més, destaca que “formar part de l’excel·lent oferta gastronòmica de l’hotel, com Voro, Roka o Tapes, és un plaer per a nosaltres”.
Joshi, que gaudeix d’un gran reconeixement en el món gastronòmic, ha treballat durant més de 23 anys en 8 països diferents, i és, avui dia, un dels xefs més versàtils de l’Índia. La seva cuina es basa a reviure clàssics regionals i en receptes heretades, que han passat de generació en generació, donant-li un toc cosmopolita i avantguardista.

Una cuina que connecta l’Índia tradicional i els productes mediterranis
Per al xef, la seva cuina “és una combinació de sabors, no una fusió, ja que el concepte de ‘The Crossing’ que el comensal degustarà en Cap Vermell Gran Hotel és una connexió entre la varietat cultural i culinària de l’Índia i els productes mediterranis, com els carabiners, el pebre vermell o els pebres de Padrón. A més, usem producte local, com la tomàtiga i les verdures, que introduïm en la nostra cuina, incloent més de 20 espècies diferents procedents de l’Índia”.
“El resident i el visitant podran gaudir del producte local, com si aquest viatgés a l’Índia i tornés amb les espècies en la seva maleta. Aquesta és la bellesa d’aquest compromís culinari”, afirma el reconegut xef Jitin Joshi.
Així, la proposta de ‘The Crossing’ inclou un ‘chaat’ de tomàtiga de ram inspirat en un plat local de la històrica ciutat de Benarés, en el nord de l’Índia. També juguen un paper important els ‘Gunpowder’, que utilitzen els carabiners vermells, plens de sabor i que fan honor a una espècia del sud de l’Índia.
Seguint la filosofia de mescla intercultural de sabors, Jitin Joshi i el seu equip utilitzen pebres de Padrón torrats i servits amb un formatge suau de cardamomo i oli de chile ‘naga’ picant, a l’estil espanyol. Els musclos blaus es cuinen suaument en un brou de tamarinde i coco i, finalment, cal destacar el clàssic pollastre de mantega en el menú de ‘The Crossing’.

Respecte al nom del restaurant, Joshi recorda que “fa referència a la intersecció de cultures, experiències índies compartides i les múltiples varietats de menjar que coexisteixen al país”.
The Crossing, parada i fonda a Dubai
Cal destacar que ‘The Crossing’ va obrir les seves portes el 20 de gener de 2022 a Dubai, Unió dels Emirats Àrabs. Està situat dins de l’elegant hotel H en Sheikh Zayed Road. Reflecteix l’Índia moderna i l’estètica índia contemporània, ‘The Crossing Dubái’ es caracteritza per la seva decoració minimalista i disseny neoindi.
Les reserves per a ‘The Crossing’, que romandrà obert fins al pròxim 18 de juny en Cap Vermell Grand Hotel, situat en Canyamel, es poden realitzar a través del 871 811 218 i en la pàgina web http://www.capvermellgrandhotel.com.