Ja s’ha convertit en tradició i l‘Espai Gastronòmic del Mercat de l’Olivar de Palma acull una sessió de showcooking amb l’oli de Mallorca com protagonista. Així, aquest dissabte passat, el guanyador de la darrera edició del concurs de tapes amb Oli de Mallorca Oleotapa, David Méndez, va oferir una demostració pràctica durant la qual va explicar els trucs per elaborar fins a quatre elaboracions diferents a partir de productes de temporada i amb un ingredient tan important com és l’Oli d’Oliva Verge Extra de qualitat.

Al voltant de la vintena de persones que van assistir a la demostració del cuiner de l’equip de l’Hotel Castillo Son Vida van seguir tots els procediments amb molta atenció, sense perdre detall i prenent bona nota dels consells del xef per facilitar la reproducció a casa de les receptes.

Unes receptes d’èxit
Com era d’esperar, amb el que van gaudir més tots els que hi van participar va ser amb el tast dels plats en miniatura, que va incloure la tapa amb què el David Méndez va guanyar el primer premi del concurs, una amanida de sardina amb granissat de tomàtiga semidolça i Oli de Mallorca, seguida d’un bunyol de pebre torrat amb llampuga, una coca de patata farcida de steak tartar gel de vermell d’ou i un arròs socarrat de gamba vermella de Sóller.

Un resultat que confirmà el gran nivell del jove cuiner David Méndez
David Méndez havia guanyat el concurs amb una de les tapes que presentà dissabte al Mercat de l’Olivar: ‘amanida de verat, tomàtiga semidolça i Oli de Mallorca’ la màxima puntuació. Un plat en miniatura que va demostrar ja en el mes de maig quan es va fer la competició, el gran nivell d’un cuiner que ja havia estat guanyador del mateix concurs en l’edició de 2022. Llavors el resultat es podia pensar que havia estat fruit d’un dia de sort, d’una afortunada conjunció de factors. La realitat en l’edició d’enguany és que David Méndez ha confirmat tots els bons pronòstics generats ara fa tres anys, quan un cuiner jove s’estrenava com a guanyador de l’Oleotapa.
