Balears Vadevi
David Méndez revela els secrets de la tapa guanyadora de l’Oleotapa 2025

Ja s’ha convertit en tradició i l‘Espai Gastronòmic del Mercat de l’Olivar de Palma acull una sessió de showcooking amb l’oli de Mallorca com protagonista. Així, aquest dissabte passat, el guanyador de la darrera edició del concurs de tapes amb Oli de Mallorca Oleotapa, David Méndez, va oferir una demostració pràctica durant la qual va explicar els trucs per elaborar fins a quatre elaboracions diferents a partir de productes de temporada i amb un ingredient tan important com és l’Oli d’Oliva Verge Extra de qualitat.

Preparant una de les tapes dissabte, a l’Espai Gastronòmic/DO Oli de Mallorca

Al voltant de la vintena de persones que van assistir a la demostració del cuiner de l’equip de l’Hotel Castillo Son Vida van seguir tots els procediments amb molta atenció, sense perdre detall i prenent bona nota dels consells del xef per facilitar la reproducció a casa de les receptes.

 Una de les elaboracions: bunyol de pebre torrat amb llampuga/DO Oli de Mallorca

Unes receptes d’èxit

Com era d’esperar, amb el que van gaudir més tots els que hi van participar va ser amb el tast dels plats en miniatura, que va incloure la tapa amb què el David Méndez va guanyar el primer premi del concurs, una amanida de sardina amb granissat de tomàtiga semidolça i Oli de Mallorca, seguida d’un bunyol de pebre torrat amb llampuga, una coca de patata farcida de steak tartar gel de vermell d’ou i un arròs socarrat de gamba vermella de Sóller.

Una altre dels plats en miniatura:  coca de patata farcida de steak tartar gel de vermell d’ou/D’Oli de Mallorca

Un resultat que confirmà el gran nivell del jove cuiner David Méndez

David Méndez havia guanyat el concurs amb una de les tapes que presentà dissabte al Mercat de l’Olivar: ‘amanida de verat, tomàtiga semidolça i Oli de Mallorca’ la màxima puntuació. Un plat en miniatura que va demostrar ja en el mes de maig quan es va fer la competició, el gran nivell d’un cuiner que ja havia estat guanyador del mateix concurs en l’edició de 2022. Llavors el resultat es podia pensar que havia estat fruit d’un dia de sort, d’una afortunada conjunció de factors. La realitat en l’edició d’enguany és que David Méndez ha confirmat tots els bons pronòstics generats ara fa tres anys, quan un cuiner jove s’estrenava com a guanyador de l’Oleotapa.

Amb la tapa gunyadora i el guardó que acredita el primer premi del concurs/DO Oli de Mallorca

Més notícies
David Méndez obté per segona vegada el primer premi a l'Oleotapa de la DO Oli de Mallorca/L.L
El xef David Méndez s’enduu el premi gros al concurs Oleotapa 2025
El cuiner del Castillo Hotel Son Vida ha guanyat el premi per segona vegada amb una amanida de verat, tomàtiga semidolça i Oli de Mallorca
Edgar Rodríguez ja té el passaport a Madrid Fusión 2025/DO Oli de Mallorca
Edgar Rodríguez, de Can Simoneta, guanya l’Oleotapa d’Oli de Mallorca
Un verat fumat, Oli de Mallorca i variants mallorquines li atorga el primer premi consistent amb un passi pel Madrid Fusión 2025

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa