La revista britànica especialitzada en el món del vi Decanter ha fet un reportatge sobre petites zones vitivinícoles espanyoles en el darrer número d’aquesta publicació. Entre les regions seleccionades hi ha la DO Binissalem, juntament amb algunes altres de la Península i de les Illes Canàries. En aquest cas, la capçalera ha triat tres exemples de cellers d’aquesta comarca mallorquina. Així, es refereix al celler Bodegas José Luis Ferrer, Vins Nadal i Can Verdura.
El reportatge esmenta des de detalls de la composició de les terres, el clima i les distintes varietats autòctones que es conreen i amb les quals es fan els vins d’aquesta denominació d’origen. També menciona el nombre de cellers que hi estan adscrits, en una fitxa tècnica, al final del reportatge on també hi ha informació sobre les festes més assenyalades del calendari vinater de la comarca com ara les Festes des Vermar de Binissalem, els Wine Days, com una proposta d’enoturisme ja plenament arrelada a la comarca, i la Festa del Vi Novell de Santa Maria.
En un apartat destacat es parla també del celler Can Ribas (IGP Vi de la Terra Mallorca) que, inicialment va formar part de la DO Binissalem i que ara ja no hi forma part, per la seva singularitat com un dels cellers més antics de l’illa, encara en funcionament, que és membre de l’Associació Grandes Pagos de España.
Gastronomia i vins de la DO Binissalem, de la mà
La revista suggereix tastar la gastronomia de la comarca, i en aquest apartat esmenta distints restaurants de bon nivell que es troben disseminats a prop d’aquests cellers de la DO Binissalem. Així hi trobam des del restaurant de Ca na Toneta, de Selva, a Sa Cuina de n’Aina, de Sencelles o mostres d’agroturismes amb bona oferta de restauració com Finca Serena i el seu restaurant Jcaranda, de Montuïri.