Balears Vadevi
‘Dijous Bo’, el millor aparador del sector agroalimentari de Mallorca

La d’enguany era una cita molt especial per què els inquers es retrobaven amb el Dijous Bo després de dos anys de pandèmia. La fira de les fires va recuperar el seu format tradicional amb els atractius habituals de paradetes d’artesans i exposició de bestiar. I els cellers i restaurants, plens de gom a gom. També els carrers de la ciutat que mostraven una imatge com feia temps que no es veia, com eren abans de la covid els Dijous Bo. Es calcula que fins a 200.000 persones visitaren ahir la fira d’Inca per excel·lència.

Com és habitual responsables polítics varen fer acte de presència a Inca per donar suport al producte local: des de la presidenta Armengol i la consellera Mae de la Concha o el president del Parlament, entre d’altres. Tots ells varen ser rebuts pel batle d’Inca, Virgilio Moreno que estava ben satisfet amb la bona resposta del públic i amb el temps, que va respectar el dia de la fira.

El concurs de porc negre és un dels atractius del dia de la fira/CAIB

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha fet avui una crida al consum de productes locals com a mesura de contenció de la inflació. Alzamora ha animat a la compra de béns, productes i serveis de quilòmetre zero.

Alzamora va fer una crida al consum del producte kilòmetre zero/CIM

Un dels actes més esperats del Dijous Bo és el Concurs Morfològic de Porc Negre, que enguany arribava a la seva vint-i-novena edició. Els guardons reconeixen la qualitat dels animals que s’exposen a la Plaça des Bestiar, un dels llocs més visitats de la fira per grans i petits. Les explotacions de Tagamanent, de Miquel Company, i de Son Pau, de Miquel Rigo varen recollir els primers premis en la categoria de Truges i Porcastre i de Verro i Verratell, respectivament. I el premi a la Millor exposició va ser pel veterà criador Tomeu Torres, de Son Rosinyol, i el Premis Especial a Esteva Sureda, de Marineta Raull.

La plaça des Bestiar, d’Inca és de visita obligada el dia de la fira/CAIB
La consellera Mae de la Conxa ha donat suport al producte local que és l’estrella d’aquesta fira de les fires/CAIB
Els cellers són un dels centres neuràlgics del Dijous Bo/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa