Més d’una trentena de forns i pastisseries participen aquest any a la novena Ruta del Llonguet, que organitza l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears amb el suport de l’Ajuntament de Palma i s’estendrà des del 18 d’octubre al 13 de desembre. El preu de la promoció de llonguet i beguda aquest any serà de 3,75€, com l’any passat. Cada establiment informarà els clients dels tipus d’entrepans i begudes que inclou la promoció.
El llonguet, un panet emblemàtic
Pep Magraner, gerent de l’Associació de Forners i Pastissers, ha destacat que aquesta ruta és una activitat ja consolidada i s’ha aconseguit l’objectiu d’augmentar la producció i consum d’aquest panet de Palma: alguns forns de Ciutat ja en fan entre 500 i 600 cada dia. L’any passat es van vendre uns 5.000 llonguets setmanals durant la ruta, ha destacat Magraner. “Per la bona predisposició dels forns i amb la bona afluència de turistes que hi ha ara aquesta xifra podrà augmentar”, ha assenyalat el gerent de l’Associació de Forners.
Magraner ha recordat que el llonguet és l’únic producte gastronòmic que identifica Palma. També ha ressaltat que aquest any, pesar de la inflació, el preu es manté igual que l’any passat.
Toni Fuster, director general de Comerç de l’Ajuntament, ha agraït a l’Associació de Forners i Pastissers l’organització de la Ruta del Llonguet com a activitat de foment de consum del pa tradicional i de dinamització del sector. Fuster també ha destacat que l’activitat dels forns i pastisseries és molt important per a l’economia local, ja que genera llocs de feina a Ciutat i li afegeix atractiu.

També ha assistit a la presentació Rosa María Pons, de Dulcelíaco, forn que fa anys que participa a la Ruta. Pons ha afirmat que aquesta iniciativa és molt positiva per als establiments del sector, ja que revitalitza les vendes i ajuda a donar a conèixer els establiments.