Balears Vadevi
El ‘Dimoni’, un vermut per a col·leccionistes

Compte enrere per a la Revetlla de Sant Antoni i la de Sant Sebastià, en aquesta setmana que comença. En una setmana es concentraran una part important del calendari festiu hivernenc de Mallorca i una de les cites imprescindibles de la bauxa entorn els foguerons. El porquim en serà protagonista i també el bon vi i els bons licors que ajuden a passar el fred. Precisament avui trèiem a rotlo un vermut que, des de la seva etiqueta i nom és una declaració d’intencions: Dimoni. I és que el Dimoni i Sant Antoni mantenen una estreta relació des de la nit dels temps, en podríem dir. I com que el Dimoni és l’amo de les temptacions, aquí en teniu una que no podeu deixar passar.

El Dimoni Negre no hi podia faltar, per representar Sa Pobla/Cedida

Un vermut i una col·leció d’etiquetes

Miquel Domenge és qui està darrere aquesta iniciativa vermutera: Dimoniera. Explic que “Vermut Dimoni va sortir al Nadal de 2017 i ens vàrem proposar que fos un projecte dinàmic i que anés evolucionant amb el pas del temps. La idea era fer aquesta petita revolució en 3 anys, però la maleïda pandèmia va fer que haguéssim de posposar diferents projectes fins que, quan acabava 2022 i just començant el 2023 trobarem el moment idoni per posar-ho en marxa. Aquests dos darrers anys a banda hem explorat altres mercats amb més o manco èxit i hem trobat al mercat de la cervesa artesana un nou món”.  

El vermut Dimoni és una idea amb arrel mallorquina i origen a Alacant, on la família de Miquel per part de sa mare, hi té vinya. D’allà arriba el vi i els botànics són de ca nostra. En fan entre 10 i 12 mil botelles cada any, devers 15 mil litres amb una proposició de 60% de negre i 40% de blanc.

La particularitat més enllà del vermut en si és la presentació.”Vàrem contactar amb Melicotó i ens vam posar d’acord en un moment. Són per nosaltres un referent quant a promoció i difusió de la cultura mallorquina i són uns mestres en adaptar aquests codis culturals als nous llenguatges i suports. Havien de ser ells. Melicotó ens va proposar utilitzar les seves il·lustracions de Dimonis i fer-ne de noves, però era complicat escollir perquè ens agradaven totes. La solució? Utilitzar tots els Dimonis. Així va sorgir la idea de fer 20 Dimonis de Mallorca diferents, en 20 etiquetes diferents, distribuïts de forma aleatòria. És a dir, hi haurà un multiverso de Dimonis, 20 simultanis i ningú sabrà quin Dimoni hi haurà a cada capsa”. D’aqui que es pot dir que es tracta d’una edició per a col·leccionistes.

A Manacor li ha tocat la Dimònia per la seva lluta per incloure les dones en els papers destacats de les festes populars/Cedida

I això no és tot: Hi haurà 5 Dimonis alternatius que sorgiran de col·laboracions amb entitats molt conegudes a Mallorca i que aniran presentant als pròxims mesos.

L’etiqueta té diferents detalls: Té el nom popular de cada dimoni, està enumerada per poder seguir la col·lecció i s’informa de quin poble és originari aquell Dimoni.

Dimoni Albí, cas a part

Aquest dimoni és un cas diferent per què identifica el vermut blanc. “Va sorgir a Sant Llorenç, ha agafat molta popularitat als darrers anys i fins i fot va guanyar el concurs de Dimonis de Melicotó. Per nosaltres serà un homenatge a Sant Llorenç, es nostre poble i on va néixer aquest projecte”, remata Miquel Domenge.

Aquest Dimoni Albí és l’emblemàtic de Sant Llorenç d’Es Cardessar, origen de la vermutera/Cedida

El mercat del vermut Dimoni no fa més que créixer i de Mallorca ha fet un salt a la Península on ja és conegut a Catalunya, la Comunitat Valenciana i Madrid. A més de les botelles, també el serveixen en envasos grossos i reciclables al canal HORECA. I la darrera notícia, en aquest, el seu primer Sant Antoni, ja poden dir que el tenen tot venut!

Més notícies
Vins i combinats al 'Tardeo' de Santa Maria/Cedida
Vins i vermuts santamariers al “tardeo” de la Fira de Primavera
Una iniciativa d'èxit d'una colla de vinaters desinhibits
Els creadors del vermut amb les imatges dels inspiradors del 'Luis Adolfo i Lorenzo'/Cedida
Luis Adolfo i Lorenzo, un vermut per homenatjar els ‘bojos’ de l’aperitiu
Monvinus i La Vermutera han fet possible aquest producte fet amb malvasia de Mortitix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa