Balears Vadevi
La DO Binissalem cerca tastadors pels vins de la denominació d’origen

Coincidint amb la represa de l’activitat als cellers, la DO Binissalem posa en marxa l’ampliació del panell de tast dels vins que empara. Actualment, la DO Binissalem disposa d’un panell de tast entrenat i qualificat, específicament, per comprovar l’aptitud dels vins emparats per la DO Binissalem. Aquest panell està integrat per 8 persones de diferent professió, alguns amb vinculació al sector vitivinícola i altres no, que en el seu moment varen superar les proves de preselecció, selecció, entrenament i qualificació.

El Consell Regulador disposa d’una metodologia pròpia (fitxes de tast, paràmetres de mesura, referències sensorials…) desenvolupada per a l’anàlisi sensorial dels vins, en compliment de la norma 17.025, segons exigeix l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC). I ara ha obert un nou procés per ampliar aquest panell de tast. El procés consta d’una preselecció i selecció dels aspirants es base en la valoració de les seves aptituds sensorials. Els aspirants que superen un percentatge de les proves, passen a la fase d’entrenament per familiaritzar-se amb el producte (Vi DO Binissalem) i reconèixer les seves característiques sensorials. Durant aquest període, reben entrenament i formació amb referències d’aromes, intensitats, sabors, atributs i defectes… i en relació a la metodologia d’avaluació, l’ús de les fitxes de tast…Les instruccions facilitades durant l’entrenament donen seguretat al tastador, i la metodologia pretén que no percebi el pes de les valoracions i que sigui objectiu, independentment dels seus gustos personals.

Una vegada superat aquest procés, els tastadors participen de sessions de tast reals amb el panell qualificat. Aquesta serà la darrera fase per entrar a formar part del panell de la DO Binissalem com a tastador qualificat.

De forma continua, es fa un seguiment dels tastadors ja qualificats que formen part del panell de tast, per comprovar que mantenen les condicions inicials, rebent entrenament sempre que estiguin més de 3 mesos sense assistir als tastos o quan es detecten mancances en qualque aspecte de l’avaluació sensorial dels vins.

Ara es dona l’oportunitat a tots aquells interessats en formar part d’aquest seleccionat grup de persones que avaluen els vins de la DO. Als aspirants se’ls demana que enviïn l’enquesta de preselecció de tastadors emplenada abans del dia 3 d’octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa