Balears Vadevi
La DO Binissalem explica “les aromes del vi”, dins les Festes des Vermar

Nova edició de “Les aromes del vi amb la DO Binissalem”, emmarcada dins les Festes des Vermar. En aquesta nova edició, el Consell Regulador va organitzar una sessió de tast i un taller d’aromes en el qual varen participar 24 persones que van descobrir de la mà de les tècniques del Consell Regulador, Francis Gamón i Marga Amat, les principals característiques de la DO Binissalem, de les seves varietats locals i els seus vins. El tast, que s’iniciava a les set del capvespre, es va allargar durant més de 2 hores, intercalant explicacions, amb un taller d’aromes del vi i el tast de tres vins.

La directora del panell de tast, Francis Gamón, en un moment de la seva intervencio/DO BInissalem

Els continguts teòrics pretenen formar i informar els assistents en els requisits d’una DO, i en particular de la DO Binissalem, les varietats locals principals i les fases de la metodologia del tast, exemplaritzades amb la degustació de tres vins: un blanc de les varietats Moll (Premsal) i Chardonnay; un rosat de Manto negro i un negre, també de Manto negro.

Els vins que es van presentar amb l’etiqueta genèrica de la DO Binissalem van mostrar un perfil característic de la DO Binissalem. Un blanc afruitat, fresc i equilibrat; un rosat amb aromes de fruita vermella amb bona intensitat i un negre rodó i elegant amb matisos de fruita vermella madura i notes especiades del seu pas per bota.

A més, la directora del panell de tast de la DO Binissalem, Francis Gamón, va explicar com es fa el procés de selecció de tastadors per formar part del panell d’experts de la DO; la metodologia utilitzada i la fitxa de tast. Una tasca àrdua i complexa, que té poc a veure amb el tast hedònic.

La directora tècnica Marga Amat i el batle de Binissalem, Víctor Martí/DO Binissalem

Els assistents es van sorprendre del procés que suposa l’anàlisi sensorial de vins de la DO i de la complexitat, que van imaginar lleugerament, davant la dificultat d’identificar alguna de les aromes del vi facilitades al taller.

Es van utilitzar 6 aromes: fonoll, cítric, fruita confitada/panses, canyella, cacau i maduixa àcida. Semblava molt fàcil, però quan tanques els ulls i no veus que ensumes, la cosa es complic

Les festes, com el vi, són per gaudir-les

El batle de Binissalem, Víctor Martí, es va acostar al tast per saludar els assistents i brindar per la LVIII Festa des Vermar. El batle va posar en valor la tasca de viticultors i cellerers, que any a any, treballen durament en el cultiu de la vinya i l’elaboració de vi, mantenint la tradició vitivinícola històrica a la Comarca de la DO.

Tots els assistents se’n van anar molt satisfets d’haver participat en aquesta sessió que pretén transmetre un missatge clar sobre el vi: cal gaudir-ne sense pretendre que tothom sigui un expert. La formació i la informació de zones vitivinícoles, varietats, tipus de vins i elaboració obren una finestra perquè el consumidor descobreixi el vi que li agrada i aprengui a gaudir-ne. Ni més, ni manco!


“El vi es consumeix amb moderació, com un acte social, acompanyat de la millor gastronomia i la millor companyia. I en aquestes dates, res millor que uns exquisits “Fideus de Vermar”, plat estrella de la Festa des Vermar de Binissalem”, diu la directora i gerent, Marga Amat.

Visca sa Vermada!

Més notícies
La presidenta del Govern, Margalida Prohens, ha rebut al Consolat de Mar la comitiva de la LVIII Festa des Vermar, integrada pel batle de Binissalem, Joan Víctor Martí, acompanyat dels regidors, així com les vermadores i els vermadors d’enguany/CAIB
Binissalem prepara la “Festa des Vermar” 2024
Vermadors i vermadores han fet la convidada oficial a les principals autoritats de les Illes Balears
Per sort, el raïm arriba en bon estat a la verema i s'espera una anyada de qualitat tot i que més curta(Miquel Torres
La DO Binissalem inicia la verema sota unes temperatures tòrrides
S'espera una davallada de la producció per mor de les condicions climàtiques

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa