Balears Vadevi
DO Pla i Llevant presenta els seus vins al saló Verema de Barcelona

La DO Pla i Llevant ha participat en la presentació de vins al Saló Verema realitzada a Barcelona. Aquesta és una més de les presentacions que fa aquesta organització a diverses ciutats: Palma, Sevilla, Alacant o Huelva, entre altres. La presentació es va fer al Museu Marítim que va resultar un marc molt adequat per la mostra a causa de l’amplitud de les seves instal·lacions.

Una representació dels vins emparats en la DO Pla i Llevant viatjà a Barcelona, al Saló Verema/Cedida

A la presentació hi participaren diversos consells reguladors a més del Pla i Llevant com Campo de Borja (Aragó) i Valdeorras (Galícia). A més hi participaren diverses distribuïdores de vi i bodegues particulars. Durant la jornada que es va prolongar des de les onze del matí fins a les nou del vespre es varen tastar vins i s’oferí informació sobre les diverses elaboracions. Quasi tots els cellers presentaven vins de l’anyada 2021 i anteriors perquè els de l’anyada 2022 encara no estan a punt per sortir al mercat.

Bona acollida i bones valoracions

Marina Vera, enòloga i directora tècnica de la DO Pla i Llevant, va conduir el tast/Cedida

La DO Pla i Llevant hi va ser present durant tota la jornada i va realitzar un tast comentat dels vins que es varen presentar a l’acte. La presentació va anar a càrrec de Marina Vera, enòloga i directora tècnica de la denominació d’origen. En primer lloc, va fer una presentació de la DO fent referència a les varietats protegides i xifres bàsiques d’hectàrees cultivades, producció de raïm, litres elaborats i comercialització. Va comentar, un a un, les característiques organolèptiques de cada vi mentre els assistents els podien tastar i mantenir un col·loqui sobre els aspectes que més el cridaven l’atenció. En general, l’acollida fou molt favorable i en els comentaris, els assistents, abans i després del tast destacaren la qualitat dels vins tastats i l’originalitat d’aquests, especialment, els que estaven elaborats amb varietats autòctones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa