Balears Vadevi
La DO Pla i Llevant agraeix a la restauració la difusió dels seus vins

La DO Pla i Llevant ha fet aquesta setmana un acte de reconeixement als restaurants de Mallorca que tenen els seus vins presents a les cartes que ofereixen als seus clients. A l’acte , que va tenir lloc les Bodegues Bordoy de Llucmajor, hi eren presents viticultors i vinicultors i diversos professionals que treballen als cellers i les oficines de la Denominació d’Origen.

D’aquesta manera la DO Pla i Llevant ha volgut establir un contacte directe amb aquells restaurants de Mallorca que tenen referències de tres cellers adscrits a la DO o més a la carta de vins. A l’acte s’ha recordat que la gran eclosió del vi a Mallorca es deu a la feina d’un grapat de cellerers que durant la dècada dels 80 decidiren dur endavant un gran canvi en el món del vi, passant de la quantitat a la qualitat i pensant en uns vins que fossin representatius del nostre territori.  Quasi tots aquells pioners formen part actualment del Pla i Llevant. “S’ha volgut agrair la sensibilitat que han demostrat aquests restaurants respecte de la feina que fan aquests cellers que coincideixen amb la seva idea d’oferir un producte de la terra que, a pesar de l’enorme competència que existeix, guarden un espai a les seves cartes de vi pels elaborats als cellers del Pla i Llevant. Sensibilitat que es converteix en un autèntic acte cultural de presentació als seus clients d’una mostra del treball fet a la nostra terra”, declarava Antoni Bennàssar, president del Consell Regulador.

“L’agraïment que ha volgut mostrar el Pla i Llevant no té és retòric, afegeix Antoni Bennàssar, sinó que és ben real i es va manifestar de manera clara l’any 2020 amb la tancada a causa de la covid. Aquell any hi va haver una gran baixada de turisme que va representar la pèrdua d’un 50% de vendes directes als cellers, però es va conservar el 50% de vendes del sector HORECA. D’aquesta manera es va demostrar la importància que tenen els restaurants amb la comercialització i venda dels vins d’aquí.

Aquest reconeixement s’ha fet aquest any per primera vegada, però la intenció és mantenir-lo cada any per reconèixer la labor de restauradors, sommeliers i altres professionals al capdavant dels restaurants. Els assistents en representació dels respectius restaurants han estat obsequiats amb un refredador de botelles de vi, sis botelles de diversos cellers de Pla i Llevant, destapadors, una escultura del logo de la Denominació d’Origen i un diploma acreditatiu.

El Consell Regulador, amb el president Antoni Bennàssar i una representació dels cellers adscrits, ha volgut agraïr la tasca dels professionals de la restauració en la difusió dels seus vins/DO Pla i LLevant

Professionals amb sensibilitat

En aquesta primera edició han participat els restaurants que han demostrat una especial sensibilitat pel vi de Mallorca i que han estat objecte d’aquest reconeixement: “És la primera vegada que feim aquest acte d’agraïment, diu Bennàssar, i per tant a aquesta llista no hi són tots. Sabem que n’hi ha més que es voldria que en el pròxim reconeixement hi puguin prendre part”. Assistents: Can Boqueta de Sòller, Sa Clatra-Castell Son Claret de Galilea, Can March de Manacor, Sa Figuera del Port de Sóller, Ponderosa Beach de Can Picafort, Mos de Son Serra de Marina, Hotel Coto de Ses Salines, Es Torrent de Son Carrió, Tess de Mar de Campos, Son Tomàs de Banyalbufar, Aromata de Palma, Cuit de Palma, Can Calent de Campos, Grup Santi Taura: Dins i Urbà de Palma, U Mayol i U Vicenç de Cala Sant Vicenç, Tomeu Caldentey de Sa Coma, À Ma Maison de Palma, Daica de Llubí i Terrae del Port de Pollença.

A l’esdeveniment hi foren presents, aixi mateix, la Consellera Insular de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca, Pilar Amate i el Director General de Qualitat Agroalimentària de la Conselleria d’Agricultura, Joan Llabrés.

Més notícies
La manca d'aigua ha condicionat la producció aquesta anyada al Pla i Llevant/DO Pla i Llevant
Dràstica baixada de la producció de les vinyes, el 28%, al Pla i Llevant
Anàlisi d'una situació que deriva en bona part de les conseqüències de l'escalfament global
Les denominacions d'origen de Mallorca han preparat activitats per acostar al públic el món del vi /CAIB
Binissalem i Pla i Llevant inicien el curs amb activitats per amants del vi
Es tracta de cicles formatius que ofereixen els coneixements necessaris per gaudir plenament dels vins de Mallorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa