La setmana passada, la DOP Pla i Llevant va presentar a l’Escola Espanyola de Tast de Madrid una classe magistral i un tast comentat a càrrec de la seva presidenta, Xisca Armero i Adrover, amb l’objectiu de donar a conèixer la singularitat i la diversitat dels vins elaborats a la denominació d’origen. És una més de les activitats que duu a terme el Consell Regulador amb l’objectiu d’obrir camí a la venda dels vins de la denominació d’origen més enllà de les fronteres de Mallorca, a la Península; un mercat aquest que es resisteix, de moment, als vins de Mallorca.
Per això, més d’una vintena de comunicadors, sommeliers i influenciadors del món del vi van participar en la sessió, en la qual van poder descobrir i gaudir de les particularitats dels vins i de les varietats que els donen vida.
Durant el tast, els assistents van degustar sis vins representatius del territori, elaborats amb varietats autòctones com Callet, Gorgollassa, Premsal Blanc i Giró Ros, a més de les varietats Viognier i Syrah, que també troben al Pla i Llevant un entorn ideal per expressar el seu caràcter mediterrani.
La trobada va ser una magnífica oportunitat per difondre la identitat vitivinícola del Pla i Llevant, reforçar els llaços amb el sector professional i mostrar el potencial enològic i cultural de Mallorca a través dels seus vins.
Els professionals que assistiren al tast quedaren molt ben impressionats per la qualitat i les característiques singulars dels vins i així ho han reflectit en les seves valoracions en distints blogs personals i publicacions especialitzades.
Aquesta activitat compta amb la col·laboració del Comitè de Formació de l’Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi (AEPEV), amb la col·laboració de l’Escola Espanyola de Tast, el patrocini de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, i està cofinançada per la Unió Europea.

Preparant el novembre enològic
L’activitat no s’atura a la DO Pla i Llevant i ara que s’acosta el mes de novembre, ja s’anuncia una altra de les iniciatives més veteranes: el Novembre Enològic. Aquest és un bon moment, ara que ja els cellers han deixat enrere les feines més feixugues i peremptòries de la verema, per difondre d’una altra manera, les característiques dels vins dels cellers adscrits. En aquesta ocasió les activitats comencen amb una introducció al tast i la vinificació a càrrec de l’enòleg de Can Majoral, Andreu Oliver Tril, els dies 12 i 13,per seguir amb una xerrada del cellerer Luis Armero, d’Armero i Adrover, que ens animarà a fer el nostre propi vi els dies 19 i 20; per acabar amb un maridatge de vi amb pastissos el dia 27, de la mà del sommelier Toni Fernández.
