Balears Vadevi
Dona, de T’Estim Mallorca, producte Eco de l’any

La infusió Dona, de T’Estim Mallorca, és la guanyadora del concurs del Producte Ecològic de l’any, el guardó que dona cada any APAEMA, coincidint amb la Diada de l’Agricultura i la Ramaderia Ecològica, des del 2016. “Enguany hem tengut més participants que mai i d’una qualitat excepcional”, diuen des d’APAEMA., “Estam il·lusionats amb la rellevància que està adquirint el premi”. Ara just queda lliurar-ho i això serà demà diumenge a les 13 hores a Porreres, com acte central de la Diada Agroeco.

Dona, una infusió amb conciència i missatge/Cedida

Aquesta infusió de sàlvia, herballuïsa, fonoll, melissa i calèndula, ajuda a suavitzar els símptomes de la síndrome premenstrual i els trastorns associats a la menopausa. T’Estim és un projecte que neix amb la missió de conscienciar, mitjançant la producció d’infusions ecològiques cultivades i elaborades a Mallorca, de la importància d’estimar i cuidar la nostra salut mental i acabar, així, amb tots els estigmes entorn de la malaltia mental.

lLa ramaderia extensiva era la protagonista de la fira/APAEMA

El projecte “T’estim”, presentat recentment, posa al mercat tes i infusions ecològics i neix de la mà de l’entitat S’Estel de Llevant, que té cura de persones amb trastorns i malalties mentals.

Hem d’anar fins a Manacor, als horts bio que aquesta organització té entre la Vall de la Nou i Son Talent. Allà trobam les aromàtiques que conren els usuaris d’Estel de Llevant, entre altres plantes i hortalisses. Fa tres anys sorgí l’oportunitat d’ampliar la plantilla. Després de 25 anys d’història l’organització arribava a les 259 persones, 50 d’elles professionals. Els seus responsables es plantejaren la possibilitat de crear llocs de feina pels alumnes que fan formació dual. Així va néixer el projecte “T’estim” que parteix de les plantes aromàtiques que conren als vivers de Son Talent, en ecològic. A la seva producció pròpia s’hi afegeixen els tes que s’importen, a través de la xarxa de comerç just, de productors amb segell de qualitat i provinents de cultiu ecològic.

EL projecte preveu posar al mercat entre 2021 i 2022 450.000 unitats de tés i infusions, que podreu trobar a les botigues de Manacor i de Palma. En total hi participen 29 persones en formació dual i altres 6 amb contracte de treball-

La Diada Agroecològica va ser una de les primeres trobades multitudinàries d’aquesta primavera que fa passes per recuperar la normalitat. De fet els carrers de Porreres s’ompliren de parades on s’oferien els productes de la pagesia mallorquina conreats en ecològic, amb molt bona resposta de públic.

Les parades atragueren la curiositat i linterès del públic/APAEMA

L’activitat entorn l’agricultura ecològica continua avui al Campus de l’UIB amb l’inici del XIVè Congrés Internacional de la SEAE, que enguany tracta el tema de la Sobirania Alimentària i l’Emergència Climàtica. Durarà fins dimecres.

Miquel Coll, president d’APEMA amb les autoritats autonòmiques/APAEMA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa