Balears Vadevi
Donen cinc mil llobarros d’Aqüicultura Balear per a vuit entitats socials

L’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera (IRFAP) i la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, juntament amb l’empresa Aqüicultura Balear (grup Cooke España), ha fet avui una donació de cinc mil llobarros a vuit entitats socials de Mallorca. Els peixos, que han estat criats a les instal·lacions del Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura de l’IRFAP-LIMIA, ubicades al port d’Andratx, s’han disposat dins mil caixes amb gel al centre de la Confraria de Pescadors d’Andratx.

Els cinc mil exemplars, d’un quilo de pes cadascun aproximadament, s’han començat a distribuir avui a les vuit entitats socials de Mallorca que han volgut afegir-se al projecte. Són la Fundació Monti-sion Solidària; la Fundació Banc d’Aliments de Mallorca; Càritas Diocesana de Mallorca; l’associació Mallorca Sense Fam; SOS Mamas Baleares; Ebenezer Maranata; l’Associació de Veïns Bons Aires-Arxiduc, i la Fundación Barceló.

No és la primera vegada que es fa una donació d’aquestes característiques. Per Nadal se’n va fer una de similar, segons un costum que es va instituir l’any 2022 i que encara continua.

La Confraria de Pescadors d’Andratx ha cedit les instal·lacions per preparar el peix i ha col·laborat amb l’extracció dels llobarros/CAIB

Producte fresc i de qualitat pels que més ho necessiten

El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha destacat que «gràcies a aquest projecte, que compta amb la col·laboració i coordinació de diverses entitats, moltes famílies, que en aquest cas són les que més ho necessiten, poden tenir a taula un producte saludable, fresc i de gran qualitat, com és el llobarro. Ens sentim molt orgullosos de donar suport a iniciatives com aquesta».

Cal destacar que l’empresa Aqüicultura Balear és l’encarregada de donar el peix, i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural es fa càrrec de les despeses de pesca, la gestió i la logística. A més, la Confraria de Pescadors d’Andratx també col·labora amb l’extracció dels llobarros i facilita les seves instal·lacions, en les quals s’emmagatzema part del peix.

El projecte, que té lloc a les instal·lacions de l’IRFAP-LIMIA i té com a objectiu principal la millora productiva del llobarro de criança amb diferents dietes comercials, està cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP), gràcies a un conveni de col·laboració entre l’IRFAP i Aquicultura Balear.

A més de representants de les entitats socials, a l’acte hi han assistit la batlessa d’Andratx, Estefanía Gonzalvo; el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés; el director general de Pesca, Antoni M. Grau; la gerent de l’IRFAP, Georgina Brunet; el director de producció d’Aquicultura Balear, Alberto Morente, i també personal de la Confraria de Pescadors d’Andratx i l’IMEDEA (CSIC-UIB), que també han participat en les tasques d’aquesta iniciativa.

Més notícies
Una de les caixes de llobarros que s'han repartit./CAIB
5.000 llobarros a entitats socials de Mallorca per Nadal
Donats per Aquicultura Balear, Agricultura els distribuirà més de 3.500 quilos d’aquest producte fresc i de qualitat, que arribarà a més de 3.500 famílies
La Confraria d’Andratx ha col·laborat amb dues embarcacions i sis mariners/CAIB
2.800 llobarros de criança per les famílies que més ho necessiten
Agricultura i Aqüicultura Balear els donen entitats socials de Mallorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa