Balears Vadevi
Dos vins mallorquins triomfen a Alemanya

El celler Bodegas Angel de Santa Maria ha fet bon paper a la Berliner Wine Tropy d’enguany amb els seus negres, que han aconseguit dos ors. Els vins són Angel Manto Negro 500 i l’Angel Cabernet Sauvignon, que han destacat en el que es considera un dels concursos més reputats de l’àmbit internacional de l’OIV en el món. Per altre costat, l’Angel Mantonegro 500 ha obtengut un altre guardó. En aquest cas ha estat una plata a Mundus Vini. Andreu Gelabert, propietari del celler, ha destacat la tasca d’equip que hi ha darrera aquests reconeixements.

El monovarietal de Mantonegro, un dels que han obtingut millor puntuació/Cedida

Angel Manto Negro 500 és, segons descriu el celler, un vi elegant, fi i al mateix temps amb caràcter i estructurat. Resultat d’una reducció de rendiment en la vinya a 2000 kg/ha, dona com a conseqüència aquest vi singular com s’aprecia des de l’inici en el seu color.

Un vi que fermenta en inoxidable, fent una maceració d’uns 30 dies i criança de 500 dies en bota de roure francès tipus Xerès, que permet una microoxigenació molt lenta i la complementació perfecta entre vi i bota). Serà un vi perfecte per acompanyar carns de tota mena, guisats, així com embotits.

NOTA DE TAST: Net, brillant de capa mitjana. De color vermell granat amb rivets del mateix color. Aromàtic i elegant, apareixen tocs mentolats, records a romer barrejant-se amb notes a xocolata, fumats, compotes i tocs minerals. En boca és subtil, però amb caràcter. Es degusten torrats suaus de la fusta, apareixen fruits negres, flors i tocs frescos d’herbes aromàtiques.

De l’Angel Cabernet Sauvignon en diran que és un vi estructurat, potent i amb molts matisos ideal per als amants dels bons negres. Fermenta en acer inoxidable, seguint control de temperatura, i fa maceració durant 25 dies. Fa criança en botes de roure francès.

En quant al maridatge, serà un bon acompanyant de carns madurades i carns de caça. També anirà perfecte per prendre amb arrossos amb carn de caça i formatges anyencs, i els més atrevits, el gaudiran amb xocolata de més del 70%.

NOTA DE TAST: En la fase visual és net i brillant de capa mitjana. Presenta un color vermell granat amb rivets del mateix color. Intens. S’entremesclen les diferents aromes procedents de la varietat, fruits vermells acompotados, cuir, tòfona i una anotació que ens recorda al cedre. Notes especiadas. En boca destaquen les seves aromes terciàries a conseqüència del seu pas pel roure. Notes minerals i a melmelades. Presenta un taní molt polit. L’acidesa està en sintonia amb l’alcohol. Llarg.

Tots dos vins de Bodegas Angel estan inscrits a l‘IGP Vi de la Terra Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa