Balears Vadevi
Dues mels mallorquines, entre les millors d’Europa

La producció de mel ecològica de Mallorca ha recollit un nou reconeixement internacional. Ha estat al concurs Biomiel d’Itàlia, el principal certamen a nivell europeu pel sector, que ha situat dues mels mallorquines entre les millors d’Europa. Darrere hi ha el projecte ecològic de dos apicultors i productors: Martí Mascaró i Pilar Puig.

Martí Mascaró, de Caramel, produeix mel certificada ecològica des de fa prop de 7 anys. Treballa en finques emblemàtiques enfora de l’agricultura que empra més fertilitzants i pesticides. No és la primera vegada que Mascaró obté guardons internacionals en reconeixement de la qualitat de les seves mels. Ara, ha aconseguit una medalla d’or per la mel que fa a Escorca.

Mascaró explica que, amb el clima Mediterrani, cada temporada és una partida incerta en què és difícil saber com anirà la producció. Ell exporta al nord d’Europa més que no ven aquí. Explica que, tal vegada el consumidor local encara no és conscient de l’esforç que suposa fer mel ecològica a l’illa.

Mel Caramel, de Martí Mascaró recull edició rere edició, el guardó de Biolmiel/Cedida

L’altra mel premiada és Equilibri, el projecte de Pilar Puig a la finca es Cabàs Nou de Santa Maria. és el primer cop que reben aquest guardó internacional. Puig explica que és “un reconeixement a que feim la feina ben feta”. L’apiari de es Cabàs Nou forma part d’un projecte integral d’explotació agrària per afavorir els pol·linitzadors i la biodiversitat i a la vegada els cultius de la finca que tiren endavant els apicultors Biel i Pau i el pagès Pedro Vallori.

Present per primera vegada al certamen, Equilibri torna amb premi/Cedida

Són dos projectes i dues mels mallorquines entre les millors d’Europa en sabor, olor i textura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa