Balears Vadevi
Ecoregió Serra de Tramuntana, un projecte de futur

La finca La Bernadeta, a Esporles, ha acollit els darrers dies de juliol, una reunió d’organitzacions agroecològiques amb l’objectiu, entre d’altres, de treballar en el projecte de creació de l’Ecoregió Serra de Tramuntana.

Aquesta finca, recuperada recentment per una iniciativa d’emprenedoria, va ser l’escenari de la trobada sota el nom de “Associacionisme agroecològic: Una oportunitat per transformar la producció i el consum local’, una iniciativa organitzada per l’ajuntament d’Esporles amb la col·laboració de quatre entitats del sector: Tramuntana XXI, Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica, Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) i Mercat Social Illes Balears.

Els organitzadors explicaren el projecte de l’Ecoregió Serra de Tramuntana/cedida

Es plantejà com una oportunitat de compartir amb productors agroecològics i consumidors el procés de creació de la Ecoregió Serra de Tramuntana, que ha permès realitzar un diagnòstic de la situació del sector agrari a la Serra i, segons expliquen els organitzadors, ha «posat en evidència les greus dificultats que tenen per a produir i vendre producte local a un preu que permeti la viabilitat econòmica de l’activitat». També es va constatar la demanda de la societat civil per a accedir a productes frescos i sans i la gran sensibilitat que existeix per a consumir producte ecològic i de quilòmetre zero.

Per això, en els últims mesos s’ha acompanyat a productors d’Esporles perquè s’organitzin en una associació que va ser presentada en la jornada. També es va comptar amb la visió de diversos experts que van parlar dels casos d’èxit en l’associacionisme agroecològic com a via per a distribuir els productes o l’experiència de APAEMA i la Cooperativa de Pagesos Agroecològics de Mallorca a càrrec del seu director tècnic, Nofre Fullana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa