Balears Vadevi
El Buc de Jaume de Puntiró fa vint anys

Ja fa vint anys que naixia Buc, un dels vins emblemàtics del celler Jaume de Puntiró, de Santa Maria del Cami. L’anunciaven com “la culminació d’un treball continuat d’investigació, d’observació de la natura i d’amor per la cultura”, els germans Pere i Bernat Calafat.

Amb aquesta carta de presentació, l’expectació era màxima i el resultat no va defraudar ningú: El fruit de l’esforç realitzat per Jaume de Puntiró, des de la vinya al celler, va ser un vi negre de criança. Amb una graduació alcohòlica de 13,5º. Procedia de les vinyes del Pla de Buc, situades a la part més plana de la Vila de Santa Maria del Camí. Buc és un coupage de la varietat autòctona Manto Negro amb la forana Cabernet Sauvignon, reposat durant 12 mesos en botes de roure francès.

“El vi BUC l’embotellarem per primera vegada a finals del segle XX i el dijous Llarder de l’any 2002 férem la presentació de la nova etiqueta obra del pintor Toni Llabrés, l’escriptor Biel Mesquida li va dedicar un poema”, ens ha dit Pere Calafat. “Ara farem la presentació del vi BUC 2017”. Se reedita d’aquesta manera, la trobada de la presentació on, llavors com avui, la música i la poesia acompanyaren la pintura de Toni Llabrés que va servir per fer l’etiqueta que encara ara identifica el Buc. Així hi seran presents també, com fa 20 anys del pintor Toni Llabrés, l’escriptor Biel Mesquida i el científic Joan Mora.

La premsa de fa 20 anys feia la crònica de la presentació/Cedida

“Aquest vi demostra –deien des de Jaume de Puntiró- que la terra que trepitjam , que cultivam, gaudeix d’una situació, d’un clima, d’una composició molt idònia. I ho hem de dir així, perquè la casualitat ha permès que l’obtenció d’aquest resultat ens fos fàcil i favorable. I que constitueixi un veritable regal al paladar”.

Per recordar aquell moment del llançament del Buc i per celebrar aquests primers 20 anys avui es fa una festa al pur estil de Jaume de Puntiró, al celler la plaça Nova de Santa Maria

Nota de tast

Nota de tast

Vi negre de criança de color robí de capa mitja, brillant i amb lleugeres tonalitats teula a la vorera. Bona intensitat aromàtica, predominat les espècies com pebre bord i canyella, ben integrada i conjugada amb la fusta noble. En boca és agradable, consistent, tànnic i astringent. Es un vi equilibrat i llarg, al retrogust sorgeixen altre cop les espècies i és molt persistent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa