Balears Vadevi
El David de Bodegas Ángel, quan el vi vol ser una obra d’art

“A Bodegas Ángel, hem aprofitat aquests últims mesos de reflexió per a donar-li una nova imatge als nostres vins. Malgrat estar contents amb la línia sempre elegant i sòbria, pensàvem que es mereixien alguna cosa més”.

“Finalment trobem la inspiració en el David de Miquel Àngel, una obra d’art de més de 500 anys d’antiguitat, però que continua sent admirada al llarg dels segles per tota mena de generacions. Trobem infinites comparacions i similituds entre l’obra, l’artista i els nostres vins i els seus creadors: elegant, expressiu, perfeccionista, detallista, majestuós, icònic, bell, únic, i així un llarg etcètera d’adjectius es podrien utilitzar per a definir-lo, i que menys, que poder traslladar-los a tots ells als nostres vins”.

Un celler jove que aspira a millorar els vins i la imatge que els acompanya | cedida

Són paraules d’Andreu Gelabert, que està al capdavant de l’equip d’aquest celler que duu el seu nom a partir de les primeres lletres del seu nom i llinatge.

“Hem seleccionat aquesta línia, a la qual anomenem Prestigi, per als nostres vins Reserva. Ángel Gran Selecció 2017, Ángel Cabernet Sauvignon 2015 i Ángel Manto Negro 500. Tots ells duran la imatge del David”.

“Miquel Àngel va començar a tallar l’escultura amb tan sols 26 anys, el 1501; un artista jove com el nostre Celler, nascut el 2006. La nostra primera anyada, 2009, va costar gairebé el mateix temps que l’artista va necessitar per fer la seva obra. I també trobem la similitud en el temps emprat per a elaborar els nostres vins. El naixement del fruit, la maduració natural, la vinificació, el seu descans en barriques i ampolles”.

Andreu Gelabert sosté que “és impossible no assemblar la creació d’una escultura, a la creació d’un bon vi. Al cap i a la fi, utilitzem un element que ens dóna la naturalesa, i el convertim, amb treball i esforç, en alguna cosa per a admirar. I en el nostre cas per a delectar els paladars.”
Però el vi té unes altres exigències: “A diferència d’aquesta gran obra, nosaltres cada any ens preparem per a una nova Verema, i sempre busquem superar-nos i poder fer dels nostres vins una obra d’art. I com va dir Miguel Ángel en el Segle XVI: Ho visto un angelo nel marmo e ho scolpito fino a liberarlo. (Vaig veure l’Àngel en el marbre i vaig tallar fins que el vaig posar en llibertat).

Nova imatge de les etiquetes de Bodegas Ángel | Mockups Design
Nova imatge de les etiquetes de Bodegas Ángel | Mockups Design

FITXA TÈCNICA ANGEL CABERNET SAUVIGNON, Bodegas ÁNGEL, 2015

En paraules del celler, Àngel Cabernet Sauvignon, és un vi estructurat, potent i amb molts matisos ideal per als amants dels bons negres.

  • VARIETATS: Cabernet Sauvignon.
  • DATA DE VEREMA: setembre 2015.
  • TEMPS DE FERMENTACIÓ: 20 dies.
  • TIPUS DE FERMENTACIÓ: Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable controlant la temperatura.
  • TEMPERATURA DE FERMENTACIÓ: 25-28°C.
  • MACERACIÓ: 25 dies.
  • CRIANÇA: 14 mesos en barrica de roure francès.
  • DATA D’EMBOTELLAT: maig 2017.
  • GRAU ALCOHÒLIC: 13.5% Vol.
  • TEMPERATURA DE CONSUM: 15-17 °C.
  • CONSERVACIÓ: Ben conservat en òptimes condicions de temperatura i humitat, aquest vi es mantindrà en bones condicions 8-10 anys.
  • FORMATS: Ampolles de 75 cl en caixa de 6 ampolles. Ampolles 150 cl.

NOTA DE TAST:

FASE VISUAL: En la fase visual és net i brillant de capa alta. De color vermell robí intens amb rivets del mateix color.

FASE OLFACTÒRIA: Intens. Apareixen aromes a fruites acompotades, especiades i madures. Destaquen aromes a cuir, tabac i una anotació a tòfona negra.

FASE GUSTATIVA: En boca és un vi potent, on destaquen aromes molt madures. Notes minerals i a melmelades. Té un equilibri entre els seus tanins sucosos, la seva acidesa i l’alcohol.

MARIDATGE: És el gran acompanyant de carns madurades, així com carns de caça. Perfecte per a arrossos amb carn de caça i formatges anyencs. Per als més atrevits, prendre’ls amb xocolates de gran puresa de més del 70%.

Imatge de les noves etiquetes de Bodegas Ángel | Mockups Design

FITXA TÈCNICA ANGEL GRAN SELECCIÓ, Bodegas Ángel, 2017

Ángel Gran Selección, és el gran “blend” de Cellers Angel, on els millors matisos del millor raïm es conjuminen per a donar com a fruit aquest gran vi.

  • VARIETATS: Cabernet Sauvignon, Merlot i Manto Negro.
  • DATA DE VEREMA: Agost i setembre 2017.
  • TEMPS DE FERMENTACIÓ: 20 dies.
  • TIPUS DE FERMENTACIÓ: Fermentació en dipòsits d’acer inoxidable controlant la temperatura.
  • TEMPERATURA DE FERMENTACIÓ: 25-28 °C
  • MACERACIÓ: 25 dies.
  • CRIANÇA: 14 mesos en barrica de roure francès.
  • DATA D’EMBOTELLAT: maig 2019.
  • GRAU ALCOHOLICO: 14% Vol.
  • TEMPERATURA DE CONSUM: 15-17 °C.
  • CONSERVACIÓ: Ben conservat en òptimes condicions de temperatura i humitat, aquest vi es mantindrà en bones condicions 8-10 anys.
  • FORMATS: Ampolles de 75 cl en caixa de 6 botelles. Boelles 150 cl.


NOTA DE TAST

FASE VISUAL: De capa molt alta; net i brillant. Té un color vermell granat amb rivets de color picota.

FASE OLFACTÒRIA: Té una intensitat mitjana-alta amb aromes franques, nets. Apareixen notes de fruites negres i vermelles, cedre, tocs a pebre negre i una anotació mineral.

FASE GUSTATIVA: És un vi potent, complex, però al mateix temps entra amb molta suavitat i delicadesa a causa de l’harmonia en la conjunció de tots els seus components. És un vi llarg, es paladejen espècies i xocolata negra. L’acidesa, alcohol i tanins, estan en total equilibri; d’aquí la seva delicadesa.

MARIDATGE: Acompanya de manera ideal a plats de carns, guisats i calderetes de qualsevol tipus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa