Balears Vadevi
El món del vi reconeix el paper de la dona a la vinya i al celler

Avui, Dia de la Dona, diverses entitats del vi reivindiquen també el seu paper al capdavant o vinculat amb el sector vitivinícola.

D’entrada la conselleria d’Agricultura ha difós uns vídeos de factura casolana a través de les xarxes socials tot destacant el paper de la dona en el món rural. Un paper que veim recollit a les imatges enregistrades per elles mateixes o per persones del seu entorn que tenen el valor testimonial que aporta un document recollit “a peu d’obra” i que llança el missatge: “Per un #8M amb la igualtat d’oportunitats i de drets per a les dones”.

La conselleria apunta que els vídeos mostren les fites que encara queden per aconseguir com la corresponsabilitat, escletxa salarial i presa de decisions. “Al sector primari, afirmen amb contundència, el paper de la dona no és secundari”.

Des de l’IGP Vi de la Terra Mallorca, la seva presidenta Magdalena Mesquida comparteix que “si el món del vi d’avui és un dels sectors més dinàmics i amb més futur de l’illa, ha estat per mor de l’empenta i creativitat femenina“. I amb l’objectiu de valorar i reivindicar el paper essencial de les dones en el sector, comparteixen dades de VTM, destacant que compta amb més de 22 bodegueres i 50 viticultores treballant dins d’algun dels 65 cellers que en formen part.

Magdalena Mesquida, presidenta de Vi de la Terra Mallorca/VTM

Mesquida creu que “si hi ha un sector on les dones han tingut sempre un paper importantíssim a Mallorca, aquest és el món del vi. Elles han estat les hereves de tradicions i costums ancestrals, han estat les cuidadores de la terra”. I afegeix: “Generació rere generació hi han il·luminat el camí de moltes amb el seu exemple, la seva capacitat de feina com a pageses, madones, veremadores, bodegueres, empresàries, enòlogues, químiques, periodistes i comunicadores”. “Si el món del vi d’avui és un dels sectors més dinàmics i amb més futur de l’illa, no tinc cap dubte que ha estat per mor de l’empenta i la creativitat femenina. La dona i el vi són una mateixa cosa. No concebem el món del vi sense elles“.

“Donar l’esquena a la sensibilitat femenina i a tot el que elles poden aportar al vi està condemnat al fracàs. O penseu que el sector vitivinícola pot ignorar a la meitat de la població mundial formada per consumidores dones? La revolució femenina al vi és imparable, i molts ja arriben tard“, conclou Mesquida.

Collage amb diverses dones que formen part de la DO Pla i Llevant | captura

La DO Pla i Llevant també reivindica les dones del vi. Ho fa a partir de diverses publicacions, entre elles a les xarxes socials, on s’hi pot veure un collage de fotografies amb la imatge de diverses de les elaboradores, cellereres i responsables de cellers i projectes del vi que hi ha sota la seva empara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa