Balears Vadevi
El novembre és el mes de Pere Seda a Can Calent

Aquest és el mes del menú de maridatge entre els plats que el cuiner Miquel Calent prepara en el seu restaurant de Campos, Can Calent, i els vins del celler Pere Seda, de Manacor. Una proposta de cinc plats i cinc vins que trobareu fins a final de mes, a iniciativa de la DO Pla i Llevant.

L’enòleg de Pere Seda, Pere Crespi, va explicar les característiques de cada un dels vins que acompanyaren la proposta culinària/Cedida


El menú degustació comença amb un dels plats més apreciats: la coca de bacallà amb portobelos confitats i trempó de tardor, que anava acompanyat amb GVIVM blanc 2020. Un vi fet de Chardonnay, moscatell i giró ros. 13%. Color groc clar amb reflexos verdosos. Molt aromàtic a flors i fons de fruita tropical i herba recentment tallada. En boca és fresc i lleuger amb bon equilibri alcohol i acides. Molt gustós. Ideal per aquest aperitiu de coca de bacallà especial.

Seguia un Arrós a la minuta de Sa Padrina Calenta que combinava a la perfecció amb l’Arxiduc Rosat de 2020. Un vi intens i equilibrat i elegant que el celler recomana sempre per a plats com aquest d’arrós.    

El plat de peix era un salmó amb avellanes, iuca i grell que s’acompanyava amb un Pere Seda Criança del 2017. Aquest criança, que resulta d’un coupatge de Callet, Manto Negro, Tempranillo, Cabrnet Sauvignon i Merlot, ha fet un pas en barrica de roure americà d’un any que li ha donat  el seu aroma de fusta fina  i ha conservat el gust de la fruita vermella, amb un resultat elegant.

I el de carn, un plat propi de la tardor: Floquet de vedella amb pous tòfones i bolets que es va poder gaudir amb un Mossèn Alcover de 2017. Un vi que combina les varietats Cabernet Sauvignon y Callet adient pels plats de carn vermella. Net i brillant mostra, del seu pas per barrica, una fusta ben integrada i un pas en boca golós, fresc i elegant, equilibrat  

I per les postres, la proposta combinà el Pere Seda Brut Nature 2018 amb una coca tèbia de peres i pinyons, gelat de brossat i crema de mistela que semblava fet aposta.  Aquest escumós fet a partir de raïm de les varietats Parellada i Chardonnay, net, brillant de bimbolla fina i sec en boca resulta refrescant i molt agradable amb un grau d’acidesa que diu amb les postres.  

El resultat de tot plegat, es va aconseguir l’harmonia que ha de presidir tot maridatge que es plantegi entre els distints plats i els vins  que es proposen. La próxima cita dels vins de la DO Pla i Llevant amb la cuina de Can Calent será pel celler del manacori Toni Gelabert, el dia 26 de noviembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa