Balears Vadevi
El producte local és l’estrella de les paneres de Nadal de Mallorca

En el compte enrere de les Festes, hem anat recollint les darreres paneres de Nadal del Balears Vadevi. Totes elles ens parlen de productes emblemàtics, de productes de proximitat i de gent compromesa amb servar-los. Aquí les teniu.

El president del Consell Regulador de l’IGP Sobrassada de Mallorca, Andreu Palou, ens anima a incloure aquest producte d’excel·lència, també a les taules nadalenques: “A la nostra panera ideal d’aquestes festes no hi pot faltar la “Sobrassada de Mallorca de Porc Negre”. És suggestiu assaborir aquest producte exquisit i exclusiu de la nostra illa a un berenar a mig matí, estesa sobre uns canapès de pa mallorquí integral, acompanyant-la amb una copa de vi blanc merlot de la terra

Joan Mayol és el president de la DO Oli d’Oliva de Mallorca. Diu Mayol que “Òbviament, una botella d’oli novell és imprescindible. L’aliment més saludable, que tot ho trempa! I si he de dir un vi que enguany tenc ganes que sigui a la panera de Nadal us diré el Monovarietal de Manto Negro de 2018 de 7103 Petit Celler, que ha estat tot un descobriment”.

El Consell de Mallorca ha fet un esforç estimable aquest any que ara acaba per bé del producte local. A través del departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, ha tirat endavant un caramull d’accions de suport al sector agroalimentari i de l’artesania de Mallorca. Sensible a les dificultats que té en aquest moment la pagesia, el conseller Jaume Alzamora ens ha enviat aquesta panera imaginària que entre tots podem fer realitat:

“Qualsevol producte de Mallorca que tengui la qualificació de DO, IGP, ecològica o artesana ha de ser a la taula de les celebracions de Nadal i pot ser un bon detall per regalar.
Mallorca compta amb un sector productiu que treballa els productes amb garanties de ser de qualitat, sostenibles en el territori i que dona feina a milers de persones. Beure’ls, menjar-los i regalar-los aquestes festes pot contribuir a donar-los suport”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa