Balears Vadevi
El Rei torna a confiar amb els vins de Mallorca per la recepció a Marivent

Anit passada es va produir la tradicional recepció dels Reis Felipe VI i la Reina Letizia a una representació de la societat de les Illes Balears en agraïment per l’acollida que cada estiu troben a Mallorca, on passen uns dies de vacances.

La recepció va tenir lloc per primera vegada a la residència d’estiu dels Reis a Palma, al Palau de Marivent, a la qual hi assistí una mostra del món de la política, cultura, de la ciència i de la moda, entre altres sectors, comptà també amb una representació del millor dels xefs que hi ha a l’illa. Per exemple varem poder veure Koldo Royo, Maca de Castro i Miquel Calent.

Després de les salutacions de rigor els convidats pogueren tastar el menú elaborat pel xef Santi Taura que, com és habitual, oferí plats inspirats i elaborats amb productes de la terra com panades elaborades amb blats antics i xeixa, granada de verdures d’estiu i trempó. En el menú hi eren presents també la gamba roja i el porc negre. Aquests plats s’acompanyaven de vins mallorquins, la tria dels quals a va anar càrrec del sommelier Joan Arboix qui va seleccionar un blanc jove del celler de Sencelles Ava, un Indiot 2018 del celler felanitxer 4 Kilos i un escumós, el Raor Brut Nature.

Raor Brut Nature és, segons Arboix, un dels millors escumosos joves | cedida

Arboix comenta la seva selecció: “El Raor Brut Nature és un dels millors escumosos joves que es fa a les Balears. Fresc i directe”, comenta a Balears Vadevi. I continua: “L’Ava blanc 2021 és un exemple d’un vi jove blanc que et dona fruita i frescor a parts iguals; a l’Indiot 2018 trobam la lleugeresa i un punt llaminer de la varietat callet que el fa molt fàcil de beure”, detalla.

Ava blanc 2021 és un exemple de vi jove blanc que et dona fruita i frescor a parts iguals | cedida

“L’idea, conclou, era proposar vins per poder gaudir un dia d’estiu aquests dies quan les temperatures són altes, que la gent pogués sentir-se orgullosa de la qualitat dels vins de l’illa en un acte tant important”.

Indiot 2018, la lleugeresa i el punt llaminer de la callet | cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa