Anit passada es va produir la tradicional recepció dels Reis Felipe VI i la Reina Letizia a una representació de la societat de les Illes Balears en agraïment per l’acollida que cada estiu troben a Mallorca, on passen uns dies de vacances.
La recepció va tenir lloc per primera vegada a la residència d’estiu dels Reis a Palma, al Palau de Marivent, a la qual hi assistí una mostra del món de la política, cultura, de la ciència i de la moda, entre altres sectors, comptà també amb una representació del millor dels xefs que hi ha a l’illa. Per exemple varem poder veure Koldo Royo, Maca de Castro i Miquel Calent.
Després de les salutacions de rigor els convidats pogueren tastar el menú elaborat pel xef Santi Taura que, com és habitual, oferí plats inspirats i elaborats amb productes de la terra com panades elaborades amb blats antics i xeixa, granada de verdures d’estiu i trempó. En el menú hi eren presents també la gamba roja i el porc negre. Aquests plats s’acompanyaven de vins mallorquins, la tria dels quals a va anar càrrec del sommelier Joan Arboix qui va seleccionar un blanc jove del celler de Sencelles Ava, un Indiot 2018 del celler felanitxer 4 Kilos i un escumós, el Raor Brut Nature.
Arboix comenta la seva selecció: “El Raor Brut Nature és un dels millors escumosos joves que es fa a les Balears. Fresc i directe”, comenta a Balears Vadevi. I continua: “L’Ava blanc 2021 és un exemple d’un vi jove blanc que et dona fruita i frescor a parts iguals; a l’Indiot 2018 trobam la lleugeresa i un punt llaminer de la varietat callet que el fa molt fàcil de beure”, detalla.
“L’idea, conclou, era proposar vins per poder gaudir un dia d’estiu aquests dies quan les temperatures són altes, que la gent pogués sentir-se orgullosa de la qualitat dels vins de l’illa en un acte tant important”.