Balears Vadevi
El Salón Peñín serveix d’aparador als vins mallorquins

Un any més al Salón Peñín on es diu que es poden trobar els millors vins d’Espanya, els vins de Mallorca han fet bon paper. Ens han fet arribar imatges del celler Tianna Negre, on s’aprecia la bona puntuació aconseguida pels vins del celler de Vi de la Terra Mallorca. Tots els negres presentats han obtengut valoracions per damunt dels 90 punts. Xisca Morey diu que l’equip de Tianna Negre ha tornat satisfet de Madrid: “Després de 3 anys, Celler Tianna Negre ha tornat a la Fira dels millors vins d’Espanya organitzada per la Guia Peñin a Madrid. Hi hem anat amb Tianna 1 Negre 2020 (monovarietal de Callet) amb 93 punts, Tianna 3 Negre 2020 (monovarietal d’Escursac) amb 93 punts, Tianna Negre 2020 amb 91 punts, VeloNegre 2020 (monovarietal de Manto negro) amb 91 punts i Bocchoris negre 2020 amb 90 punts. Tots ells elaborats en règim ecològic. Estam molt contents per la valoració de la feina realitzada”.

Xisca Morey encapçalava l’equip de Tianna Negre al Salón Peñín/Cedida

Així com Can Xanet, que també ha aconseguit puntuacions per damunt dels mítics 90 pel prestigios equip de tast del Grup Peñín. El propietari del celler pollencí, José Antonio González, va ser present al saló on també es reconegué la qualitat dels vins presentats, adscrit a l’IGP Vi de la Terra Mallorca.

José Antonio González, propietari de Can Xanet, es va desplaçar a Madrid per participar al saló/Cedida

Suckling beneeix El Grand Vin de Son Mayol

No són els únics casos de vins de Mallorca fan bon paper fora de l’illa. Destacam també l’èxit d’un dels vins de Son Mayol: El seu negre Grand Vin Son Mayol, de Vi de la Terra Mallorca. El famós crític nord americà James Suckling acaba d’incloure aquest vi a la seva llista dels 100 MILLORS VINS D’ESPANYA, en el número 97. A la guia, Suckling el defineix així: “Nas especiada amb fins torrats d’espècies torrades, regalèssia i prunes vermelles i negres. També una mica de tabac i escorça. Bastant elegant. El paladar, de cos mitjà a complet, es construeix amb tanins molt ajustats i sense fissures, la qual cosa li dona una sensació de major plenitud al final. Una mica de ferro i carn seca en el final” i el recomena per beure o guardar.

El Grand Vin Son Mayol, entre els 100 millors segons Suckling/Cedida

En aquesta anyada, el Grand Vin de Son Mayol és un coupatge de 85% de Cabernet Sauvignon i 15% de Merlot. És sobretot una versió més fresca i fina. És una bella combinació de Cabernet Sauvignon, que aporta estructura i cos, i Merlot, amb la seva finor, elegància i fruita. El vi té un magnífic color robí amb reflexos vermells profunds. En nas té una multitud d’aromes. Molt variat. És elegant. Hi ha, al mateix temps, una expressió floral però també “garriga”, fruites confitades, figues. Aromes de cedre, regalèssia i xocolata negra. El conjunt es completa amb matisos anisats i una fina estructura tànnica que combina la mineralitat i la finor amb un caràcter potent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa