Balears Vadevi
El televisiu Koldo Royo publica ara un llibre de receptes

“Vas a flipar” és el crit de guerra del cuiner Koldo Royo (Sant Sebastià, 1958). Aquest basc de Donostia que viu a Palma des de fa dècades pot bravejar d’haver estat el xef pioner a la televisió a les Illes Balears, on des dels anys 90 animava la gent a provar això de ficar-se a la cuina, sense pors i experimentar.

Sempre partidari de passar una bona estona davant els fogons, ara publica les receptes fàcils i per qualsevol ocasió que li han reportat milers de seguidors a les xarxes socials, va començar a la popular Tik-Tok i ja és per tot, des de l’Instagram a Twitter passant pel Facebook.

La resposta a aquesta manera de fer és molt senzilla: Koldo és un bon cuiner i un magnífic comunicador. “Visc la cuina. No visc si no puc comunicar-me amb les persones”, reconeix. “Cuino i comparteixo, quasi bé no distingeixo una cosa de l’altra. Cada vegada m’agrada més que la meva cuina sigui com és ara la meva vida: senzilla, gustosa, clàssica, divertida, amb sorpresa i sempre viatgera”, afegeix el de Sant Sebastià.

En el seu hàbitat natural, Koldo a la cuina i davant una càmara/Cedida

Koldo Royo publica aquest llibre Las recetas de Koldo Royo, recetas fáciles para cualquier ocasión, amb un pròleg de luxe que signen Juan Mari i Elena Arzak, els seus padrins professionals, per què a Arzak va començar la seva carrera per després arribar a Palma i obtenir una Estrella Michelin (Restaurante Koldo Royo, 1989). Aqui també ser pioner amb la nova tendència de cuina al carrer muntant la primera Food Truck que recorria l’illa. Anys enrere fundà la seva productora Bon gust (1994) i la primera revista gastro on line en castellà “A fuego lento”(1996).

El xef de Donostia pot presumir d’haver estat pioner en molts d’àmbits en el món de la cuina /Cedida

En resum, el seu currículum és inabastable i no té, de moment, punt final perquè Koldo Royo és certament incombustible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa