Balears Vadevi
El vi, l’oli i la gastronomia mallorquina tornen a Madrid Fusión

Mallorca serà present un any més a la fira gastronòmica Madrid Fusión que es farà del 23 al 25 de gener. Al llarg d’aquests tres dies, es promocionarà la gastronomia i el producte local, per a fomentar Mallorca com a destinació gastronòmica de primer nivell.

De la mà de l’associació de cuiners ASCAIB, amb el seu president Jose Cortés al capdavant, es duran a terme diferents mostres de cuina que comptaran amb la presència de 16 expositors i empreses de producte local. Hi tindran representació Ametlla de Mallorca, CRDO Oli de Mallorca, DO Binissalem, IGP Vi de la Terra Mallorca, Flor de Sal d’Es Trenc / Salines d’Es Trenc, IGP Ametlla de Mallorca, Agromallorca S.A.T, IGP Sobrassada, Destil·leries Jordi Perelló SL, És Garrover de Mallorca, Pa d’Aquí, Ensaïmada de Mallorca i Espècies Crespí.

L’estand de Mallorca, centre neuràlgic de la gastronomia i el producte local de qualitat

Per aquesta edició s’ha preparat un extens programa amb demostracions gastronòmiques que tendran lloc a l’estand de Mallorca en el qual els productes amb marca de qualitat seran els veritables protagonistes, en les elaboracions dels xefs d’ASCAIB. Cada una de les propostes gastronòmiques va acompanyada d’un vi de Mallorca

Dilluns 23 Gener

11:00 h Tast de sobrassada de Mallorca de Porc Negre.

12:00 h David Mendez: “Cocarroi” amb escuma de la seva massa i Oli de Mallorca; amb vi negre: SUPERNINS – Celler: Són Vic de Superna – IGP Vi de la Terra Mallorca.

13:00 h Rodrigo Vallejo: “Mejillón tigre” de plàncton i verdures marines, amb escorces suflades d’Ametlla de Mallorca.
Vi blanc: Moll 100% DO Binissalem.

Kike Erazo presentarà elaboracions amb la garrova com protagonista/ASCAIB

14:00 h Enrique Erazo: Cannoli crocante de garrova farcit de porc negre de Mallorca, coliflor fumada i dàtils; amb vi blanc: Premsal Blanc – Celler: Karretània – IGP Vi de la Terra Mallorca.

15:00 h Miquel Serra: Descobrint la garrova, fulles d’isomalt, bombó de garrova de Mallorca, crumble d’ametlla de Mallorca Flor de Sal de petals de rosa amb pebre Shechuan. Amb Vi negre: Blai Bonet – Celler: Vinyes Son Alegre –IGP Vi de la Terra Mallorca.

José Cortés, president d’ASCAIB, demostrarà la versatilitat de les coques mallorquines amb una proposta de bacallà confitat, sobrassada, ametlla i flor de sal/ASCAIB

Dimarts 24 Gener

10:30 h Berenars amb Pa de xeixa, Oli de Mallorca, tomàtiga de ramallet i oliva de Mallorca.

12:00 h José Cortés: Coca de blat de xeixa, verdures a la mallorquina, bacallà confitat amb Oli de Mallorca, sobrassada de Mallorca i mel, neu d’ametlla de Mallorca i Flor de Sal d’olives negres. Amb vi negre: Terrum – Celler: Can Axartell – IGP Vi de la Terra Mallorca.

13:00 h Juan Pinel: Balotine de porc negre, escuma de sobrassada de Mallorca, pa de sopes amb tap de corti i moniato; amb vi negre: Mantonegro 100% – DO Binissalem.

14:00 h Rodrigo Vallejo: Canelé de porc negre de Mallorca amb BBQ de ginebre i ginebra de tap de cortí de Mallorca. Amb vi negre: Mantonegro 100% – DO Binissalem

15,00 Marga Brunet
Peix de llotja curat i fumat, amb escabetx de taronges de Mallorca, pols d’oliva negra, escarola i Flor de Sal fumada.
Vi blanc: 3030 – Celler: Cellers Ángel – IGP Vi de la Terra Mallorca

Marga Brunet prepararà un escabetx de peix amb taronges de Mallorca i Flor de Sal/ASCAIB

Dimecres 25 de Gener

10:30 h: Berenars amb Ensaïmada de Mallorca

Miquel Serra durà a Madrid Fusión una proposta que juga amb la sobrassada de porc negr, la tomàtiga de ramallet i l’olide Mallorca/ASCAIB

12,00 Miquel Serra: “Fideus bruts”, amb sobrassada de porc negre de Mallorca, verdures de temporada, tomàtiga de aamallet de Mallorca i Oli de Mallorca; i Vi negre: Mantonegro 100% – DO Binissalem.

13:00 h Marga Brunet: “Llom amb col”, galta de porc, sobrassada de Mallorca, albercocs secs i demi glassé; i vi negre: Mantonegro 100% – DO Binissalem.

14:00 h Enrique Erazo: “El meu bullit de peix”, cruixent d’arròs a banda, llampuga marinada, gamba de Mallorca i allioli torrat. Vi negre: Som Negre- celler: Vins Galmes i Ribot – IGP Vi de la Terra Mallorca.

A més, cal recordar que Vi de la Terra Mallorca i la DO Binissalem comptaran a Madrid Fusión, amb la figura del sommelier gràcies al suport del Consell de Mallorca. En aquest cas, serà Julianna González qui dirigirà un tast sota el títol de “Zonas Vitivinícolas y Variedades Locales” en el qual tindran protagonisme un cupatge de varietats locals i foranes elaborat per la bodega  Macià Batle, de l’IGP Vi de la Terra Mallorca, i el Negre 2021 100% Mantonegro de la DO Binissalem.

La promoció dels vins de Mallorca ha estat un dels objectius de la presència a FITUR/Cedida

Els vins de Mallorca, també a FITUR

Vi de la Terra Mallorca ha estat també a la fira de turisme FITUR, aquesta setmana, amb un paper destacat. Concretament, vins d’Oliver Moragues, Son Prim i Microceller Son Crespí han format part del còctel que es va servir al Palacio de la Prensa, lloc on es varen projectar sis curtmetratges promoguts per la Mallorca Film Commission amb el nom de Mallorca Soul.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa