Balears Vadevi
El Vi Novell dels cellers de Santa Maria ja és aquí

Anar a tallar el brot de pi s’ha convertit en el sus oficial que indica que la festes del Vi Novell de Santa Maria han començat. La Colla de Gegants ha fet el cercavila habitual amb els tractors i tot aquell que ha volgut s’hi ha apuntat per anar a cercar les branques de pi al bosquet de Son Llaüt. Els primers els cellerers de Santa Maria, que en això de la festa van tots a una. S’han tallat les branques que ara es penjaran a la porta de cada una de les bodegues i a alguns edificis emblemàtics del poble, per indicar que el Vi Novell ja és aquí.

Els cellerers han col·locat la branca de pi a la façana de Ca s’Apotecari /Cedida

És el primer acte popular d’unes festes que encara han de viure alguns dels més importants dels actes: L’entrega de les distincions que atorga l’Ajuntament a les persones que han vinculat la seva vida al vi d’una o altra manera. Es farà divendres 26 a Ses Cases des Mestres. Enguany els guardonats són Catalina Vidal Fiol de Can Dídol, de 89 anys que va fer feines a Can Soberano, Cas Potacari, És Cabàs, Cas Menescal, Ca Sa Consellera, entre d’altres, i Antoni Contreres Mas, psiquiatre i comunicador gastronòmic.

Cada un dels cellers de Santa Maria ha estat representat en la recollida de branques de pi al bosquet de Son Llaut/Cedida

I també es preveuen altres actes culturals a l’agenda festiva de Santa:

El celler de Sebastià Pastor acollirà dimecres 24 una conferència sobre delmes a l’edat mitjana a càrrec de Maria del Camí Dolç. I a Jaume de Puntiró, l’endemà, Bernat Calafat farà una ullada “Als nostres vinaters”, 40 anys després de la publicació sobre aquest tema a la revista santamariera Coanegra.

Com final de festa, dissabte 27 serà la jornada de portes obertes a tots els cellers. Aquest mateix dia a les 12:00 a Macià Batle hi haurà micro teatre. I a les 13:00 podreu dinar d’un plat d’arròs i un bon vi negre de la comarca a Bodegues Àngel. I al 7103 Petit Celler, a les dues, una altra proposta cultural: Gloses vinateres.

Els caparrots comparteixen protagonisme amb el vi novell de Jaume de Puntiró/Bernat Calafat

I enguany com novetat, dilluns dia 29 es programa un tast comentat dels vins novells de Santa Maria, a Can Ramanyà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa