La festa més carismàtica de Santa Maria i del món del vi de Mallorca acaba de començar. Aquest cap de setmana han tengut els primers actes del programa que organitza l’Ajuntament santamarier amb l’anada al pinaret de Son Llaüt a cercar els brots de pi que es pengen a la façana de la Casa Consistorial i a la porta de cada un dels cellers del terme municipal per anunciar que el Vi Novell ja està a punt, que ja es pot adquirir tal com mana la tradició.

Si bé el dia no acompanyà gens, perquè va fer aigua i fred, les activitats no es varen suspendre. Únicament es va fer algun canvi per adaptar l’agenda a la situació.

L’Ajuntament ja llueix el Brot de Pi, la festa ha començat/Cedida

“Anàrem a recollir els brots amb tractors només els vinaters i la colla de gegants i els veïnats es refugiaren dins el celler Jaume de Puntiró, a la plaça Nova, on pogueren gaudir del ball dels Cap grossos i el berenar”, ens explica Pere Calafat, que obrí les portes del celler de bat a bat per acollir la festa.

“Després a peu i en passa carrers anàrem a enramellar la placa de la Vila. Allà altre cop comparegué la tan esperada pluja i la gentada i els capgrossos es pogueren refugiar a la porxada de la Quartera mentre els vinaters enramellàvem la plaça. Així, tothom quedà avisat de la festa del vi Novell”, afegeix Pere Calafat.

Prèviament, divendres hi havia hagut un recital poètic a Jaume de Puntiró, a càrrec de Sion Capsanes.

Sion Capsanes en un moment de “Catarsi poètica”, al celler Jaume de Puntiró/Cedida

Ara cal apuntar la cita de dijous dia 24, que hi haurà teatre al celler de Sebastià Pastor i divendres 25 el lliurament del Brot de Pi d’enguany a Angel Contreras Romero (In memoriam) i Antoni Bennàsar. També es lliurarà el premi del Concurs de cartells de la Festa del Vi Novell a Apol·lònia Serra i es clourà l’acte amb l’actuació musical de PARELL.

Dissabte 26 serà jornada de portes obertes als set cellers de Santa Maria, on podreu tastar el Vi Novell i diumenge 27, la Festa del Vi Novell amb burballes, combat de glossadors, música i tapes per acompanyar un tassonet de vi de l’anyada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa