L’estiu és un bon moment per explorar noves propostes gastronòmiques i nous maridatges de cuina imaginativa amb els vins de Mallorca. Aquest és l’objectiu d’una nova proposta que conjumina la cuina del xef Miquel Calent i els vins de la DO Pla i Llevant. En aquest cas, el menú de Can Calent de Campos lliga amb els vins del celler Can Coleto, de Petra. Amb la particularitat que tots els vins són ecològics.
Per començar la Coca de polp i maonesa d’ous ferrats (original) amb Blanc de Negres 2020, blanc, vi elaborat amb cabernet sauvignon, merlot i syrah.
La segona proposta és un Caneló de vedella, tòfona i remolatxa amb Negre S, elaborat també amb cabernet sauvignon, merlot i syrah.
El plat de peix fou una Corbina amb safrà, llimona i mar amb Llàgrimes Blanques 2019, blanc de chardonnay que ha passat quatre mesos en barriques noves de roure francès (Allier).
El Rellom de porc mallorquí amb figues fresques, salsa de moniato i espècies es va combinar amb Summum 2012, monovarietal de cabernet sauvignon. Criat 18 mesos en barriques de roure francès i americà i posterior repòs en celler.
I per postres, un Pastís de formatge, raïm, macadàmia i vainilla amb Negre Virat 2018. Elaborat amb cabernet sauvignon amb criança de 12 mesos en barrica i posterior repòs en celler.
Aquest maridatge el podreu tastar durant tot aquest mes de setembre. El divendres dia 24, Can Calent oferirà una altra proposta de maridatge, en aquest cas amb els vins del celler Armero i Adrover, de Felanitx.