Balears Vadevi
El xef Ígor Rodríguez fa podi al concurs de Pinxos i Tapes

Felicitat i alegría és el que ha sentit el xef Ígor Rodríguez en haver aconseguit aquest subcampionat en el XVIIè Concurs Nacional de Pinxos i Tapes de Valladolid. “És de veres molt complicat destacar en aquest concurs que cada any té més nivell”, afirma Ígor que sap per experiència com és d’exigent  aquesta competició. No de bades ell va aconseguir el campionat l’any 2017 amb una tapa d’ensaïmada amb cranc de riu i aquesta vegada és la segona que se’n du el segon premi. Sembla que ningú no ha aconseguit aquest nivell d’èxit, a Valladolid.

No obstant, la seva ha estat una aposta arriscada però el xef donostiarra la defensa amb el seu ideari de referencia: “No té per que considerar-se un pinxo exòtic si pensam que cada concursant prové d’un lloc amb gastronomia pròpia. Jo sempre defens el producte local”, i aquest és un pinxo  que  entra en aquest enunciat. “Es tracta d’un xuxo de tota la vida farcit de mamella de porc negre i anfós mallorquí”, explica Ígor tot demostrant la seva manera de veure la gastronomia.

Rodríguez competía amb altres 45 propostes que havien arribat a la final del certamen. Només va ser superat pel xef Alejandro San José, del restaurant de Valladolid Habanero Taquería, amb la seva creació ‘Salbut Criollo’,  però Ígor és conscient que cada un d’aquest guardons reafirma el fet que se’l situa a l’elit de la professió a nivel nacional.

El xuxo vol ser un homenatge a la gastronomia i les pastisseries mallorquines/Cedida

I és que el xef basc que du ja més de vint anys a Mallorca és un habitual d’aquest format de la tapa, una manera “divertida i fácil detastar moltes coses i viure l’experiència amb amics”, explica Ígor tot defensant la “cultura  del bar i del trui que acompanya aquest tipus d’àpat”.

Ara, en baixar de l’avió que el du a Palma anirà a celebrar aquest premi amb els companys d’El Bandarra a qui dedica el guardó i demà mateix ja trobareu el “Xuxo de porc negre amb anfós”  a la carta del restaurant.

Pròxima estació Tapalma, el dia 22 en el Palau de Congressos, una nova edició del concurs de tapes i pinxos de Palma on Ígor serà president del jurat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa