Balears Vadevi
Els Agosarats del Vi de Vilafranca tornen amb un maridatge de cuina japonesa

El món del vi desperta de l’ensopiment i recupera l’activitat després del més cru de la pandemia i les restriccions i el trui de la verema. Una bona prova és el grup Agosarats del Vi de Vilafranca que aquests dies ha recuperat l’agenda d’activitats amb un maridatge de cuina japonesa amb un vi especial, fet a Mallorca: Ancestral, de la bodega vilera de Caty Ribot, Galmés i Ribot.

El menú va anar així: Amanida de l’alga wakame amb sèsam i germinats de soja amb el vi Ancestral, elaborat amb la varietat autòctona Escursac pel celler Galmés i Ribot (Santa Margalida). Sembla que hi va haver bona harmonia entre el vi i aquest amanida ja que es va aconseguir potenciar-ne els sabors, en equilibri.

El vi és un escumós del projecte personal Ve d’Avior de Cati Ribot. En aquest cas amb la varietat de raïm negre autóctona de Mallorca, Escursac fet en ecològic amb la mínima intervenció amb filosofía de vins naturals.

Vi amb expressió afruitada en boca però amb subtilesa i alegria carbònica. És “l’espurna de la vida” del celler, segons els seus distribuïdors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa